Konyaaltı Belediyesi mera ve yaylalarda binlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvanın aşılarını ücretsiz şekilde karşılayarak üreticiye destek oluyor.

Konyaaltı Belediyesi’nden hayvan üreticisine aşı, tohum ve gübre desteği

Yazın yerli ve yabancı milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Antalya Konyalatı, aynı zamanda yaylalarda ve köylerde binlerce küçük ve büyükbaş hayvancılık yetiştiriciliğiyle de ile de ön plana çıkıyor.

Konyaaltı Belediyesi de hayvancılık çalışmalarını yakından takip ederek üreticiye desteğini sürdürüyor. Belediye ücretsiz aşılama ve bakım hizmeti veriyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yaptığı açıklamada Konyaaltı sınırları içerisinde 22 bin küçükbaş hayvanın yer aldığını kaydetti. Esen, “Köylülerimiz hayvanlarının bazı ihtiyaçlarını zorlukla karşılıyor, bizler de bu noktada devreye girerek, geçen sene ilk defa aşı bedellerini belediye olarak ödemeye başladık. Toplamda geçen yıl 5 bin 250 büyükbaş ile 12 bin 500 küçükbaş hayvanımızın aşı ücretini ödemiş olduk. Bunun yanında tüm vatandaşlara dış parazit uygulaması da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİN 200 DEKAR ALAN GÜBRELENDİ”

Öte yandan Doyran ve Geyikbayırı’nda yazın hayvanların iyi beslenmesi için tohum ve gübre desteği de gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Esen, “Doyran Bölgemizde 600 dekar alanın tohumlama ve gübrelemesinin yanı sıra Geyikbayırı Bölgemizde de yine 600 dekar alana gübre attık. Toplamda bin 200 dekarlık alanı gübrelenmiş oldu” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ DİĞER BELEDİYELERE DE ÖRNEK OLDU”

Konyaaltı’nda tarım ve hayvancılığın etkin bir şekilde sürdürüldüğünün altını çizen Başkan Esen, “Kesintisiz üretim için üreticilerin desteklenmesi gerekiyor. Belediye olarak projelerimizle üreticileri destekliyoruz. Üretime dayalı ekonomi modelinin ülkenin geleceği için çok önemli olduğunun farkındayız ve ekiplerimiz ile birlikte kırsalda vatandaşlarımızla bir araya geliyor, sorunları üreticilerimizle beraber çözüme kavuşturuyoruz. Kırsaldaki bazı uygulamalarımız, başka belediyelere de örnek oldu. Sürdürülebilir üretim için protokollerimizi her yıl yeniliyoruz” diye konuştu.