CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olumsuz yaklaşan Cihan Paçacı'nın istifasını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istediği iddia edildi. Akşener'in, Paçacı'nın istifa ettiği bilgisini Altılı Masa'daki diğer liderlerle paylaştığı belirtildi.

Kulis: Cihan Paçacı'nın istifasını Akşener istedi

Cihan Paçacı'nın Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifasını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istediği öne sürüldü.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Akşener'in Paçacı'nın açıklamalarından duyduğu rahatsızlık parti kurmaylarınca Paçacı'ya iletildi.

Cihan Paçacı'nın istifasını Meral Akşener'in istediği belirtildi. Paçacı, parti kurmaylarıyla yaptığı görüşmede istifasını sunmasının ardından Altılı Masa toplantısının devam ettiği İYİ Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.

Akşener, Paçacı'nın istifa ettiği bilgisini Altılı Masa'daki diğer liderlerle de paylaştı.

İYİ Parti lideri Akşener, daha önce parti kurmaylarına yaptığı uyarılarda Altılı Masa'nın iradesine saygısızlık olabilecek açıklamalardan kaçınılması gerektiğini söylemişti.

NE OLMUŞTU?

Cihan Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşmuş ve "Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" demişti.

Daha sonra yazılı açıklama yapan Paçacı, Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirmişti. Paçacı açıklamasında, "Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum" demişti.