Gazeteci İsmail Saymaz, dün Millet İttifakı toplantısında muhtemel cumhurbaşkanı adayları ile ilgili neler konuşulduğunu anlattı. Gültekin Uysal'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını gündeme getirdiğini belirten Saymaz, "Bunun üzerine Meral Akşener başka isimlerin de gündeme geldiğini söyleyip Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini gündeme getiriyor" dedi ve ekledi: "Kılıçdaroğlu da bunun üzerine her iki ismin de görevlerine belediye başkanı olarak devam edeceklerini belirtiyor."

Kulis: Millet İttifakı toplantısında muhtemel adaylarla ilgili ne konuşuldu?

Saadet Partisi ev sahipliğinde dün 13’üncü kez bir araya gelen Millet İttifakı liderleri, cumhurbaşkanı adayı için "Ortak bir anlayışa ulaştık" açıklamasını yaptı. Partilerin yetkili kurullarından alınacak onayın ardından duyurulacak adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ifade ediliyor.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'deki programda Millet İttifakı toplantısında neler konuşulduğunu anlattı.

"Temel Karamollaoğlu sözü toplantının başlangıcında sözü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'a veriyor ve o da Kılıçdaroğlu'nun adaylığını gündeme getiriyor" diyen Saymaz, "Bunun üzerine Meral Akşener başka isimlerin de gündeme geldiğini söyleyip Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini gündeme getiriyor" ifadelerini kullandı.

Saymaz, şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu da bunun üzerine her iki ismin de CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanları olduklarını ve görevlerine belediye başkanı olarak devam edeceklerini belirtiyor."

Gazeteci Saymaz, şunları aktardı: "Toplantıda söz alan diğer parti liderleri de Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak baktıklarını belirtiyorlar. Bunun üzerine Akşener söz alarak 'Siz partilerinizden yetki aldınız ama ben almadım. Partimin yetkili kurullarğına danışmalıyım' diyor."

MİLLET İTTİFAKI TOPLANTISI

Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen liderler, seçim gündemiyle dün Saadet Partisi'nde toplanmıştı. Toplantıda, ortak cumhurbaşkanı adaylığında ‘uzlaşıya varıldığı’ duyurulmuştu.

Yapılan açıklamada, şunlar kaydedilmişti: "Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz."