Türk Kütüphaneciler Derneği'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve araştırmacı-yazar Aydın İleri’nin ismi, İBB’nin Muzaffer İzgü Kütüphanesi’nde bir bölüme verildi.

Kütüphaneci, yazar ve araştırmacı Aydın İleri’nin ismi Muzaffer İzgü Kütüphanesi’nde yaşatılacak

Koronavirüs nedeniyle 22 Ocak'ta yaşamını yitiren Türk Kütüphaneciler Derneği'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve araştırmacı-yazar Aydın İleri’nin ismi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Muzaffer İzgü Kütüphanesi’ndeki bir bölüme verildi.

İBB, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında 9 Aralık'ta Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde 3 eserin açılışını gerçekleştirdi. Aynı kompleks içinde konumlandırılan “Muzaffer İzgü Kütüphanesi”, kurum tarihinde bir ilk olarak kurulan “İBB Kadın” ve “Fevzi Çakmak Yuvamız İstanbul Kreşi”; CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

kutuphaneci-aydin-ileri-nin-ismi-muzaffer-izgu-kutuphanesi-nde-yasatilacak-1099021-1.

Konuşmaların ardından; Altay, İmamoğlu, Kılıç, Türk edebiyatının duayen isimlerinden merhum Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü ve geçtiğimiz Ocak ayında Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren İBB çalışanı kütüphanecilik bilimi uzmanı Aydın İleri’nin ailesi tarafından kesilen kurdele ile 3 birim, yurttaşların hizmetine girmiş oldu.

kutuphaneci-aydin-ileri-nin-ismi-muzaffer-izgu-kutuphanesi-nde-yasatilacak-1099022-1.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde açılan Muzaffer İzgü Kütüphanesi’nde dolaşan İmamoğlu, Aydın İleri’nin ailesi ile de bir araya geldi. İmamoğlu’na Aydın ile çekildiği fotoğraf hediye edildi.

kutuphaneci-aydin-ileri-nin-ismi-muzaffer-izgu-kutuphanesi-nde-yasatilacak-1099012-1.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat, Aydın’ın isminin kütüphanede yaşatılacak olmasına ilişkin; “Bergama’daki görevinin ardından sıkıntılı bir dönem geçiren Aydın İleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlamıştı. Bizim çalışma arkadaşımız olmuştu. Burada Aydın’ın mirasını yaşatmaya, etkinlik ve atölyelerle sürdürmeye çalışmaktan onur duyuyorum" dedi.

22 Ocak’ta, 44 yaşında yaşamını yitiren Aydın İleri aynı zamanda SOL Parti İstanbul İl Örgütü üyesiydi.