Kaynak: AA
Letonya, Litvanya ve Estonya'dan Ukrayna'da Kahovka HES'in vurulmasına tepki
Fotoğraf: AA

Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits, Ukrayna'nın Herson bölgesinde yer alan ancak Rusların kontrol ettiği Kahovka Hidroelektrik Santrali'nin (HES) bombalanarak yıkılmasının ardından "Rusya'nın terörizmi yeni bir boyuta ulaştı" ifadesini kullandı.

Levits, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu olayla ilgili Rusya'ya tepki gösterdi.

HES'leri havaya uçurmanın kitlesel yıkıma ve ölümlere neden olduğunu belirten Levits, "Geçici bir özel mahkeme, Rusya'yı sorumlu tutacaktır. Hepimizin iyiliği için Ukrayna, bu savaşı kazanmalı" değerlendirmesini yaptı.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis de sosyal medya hesabından, "Teröristler durdurulmadıkça durmazlar. Güç dışında hiçbir şeyle pazarlık yapmazlar. Pişmanlık duymadan büyük felaketlere neden olurlar. Tekrar söylüyorum; Avrupa'da kalıcı barış için Ukrayna'nın hem savaş alanında hem de mahkemede zafer kazanması gerekiyor. Başka hiçbir şey işe yaramaz" paylaşımında bulundu.

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Rusya'nın Ukrayna'daki HES'i kasıtlı olarak yıkmasını kınadıklarını belirterek, "Bu savaş suçu ekolojik kırıma, muazzam ekonomik zarara ve binlerce insanın yerinden edilmesine neden olacaktır. Savaş suçu failleri hemen özel mahkeme kapsamına alınmalıdır." ifadelerini kullandı.