Libya'daki Tobruk yönetimini kontrol ve komuta eden General Halife Hafter, 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçimlerde aday olacağını açıkladı.

Libya'da General Halife Hafter, başkanlık seçimleri için adaylığını açıkladı

Libya'da 41 yıllık Muammer Kaddafi yönetiminin NATO destekli operasyonla devrilmesi sonrasında oluşan iki yönetimden Tobruk’taki güçleri kontrol eden General Halife Hafter, başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Libya'daki seçimlerin 24 Aralık'ta yapılması planlanıyor.

Al Arabiya kanalı, Libya Ulusal Ordusu'nun komutanı Halife Hafter'in 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçimlere devlet başkanlığı aday adayı olarak kaydolmak için belgelerini teslim ettiğini duyurdu.

Ardından Libya televizyonuna konuşan Hafter, "Başkanlık seçimlerinde adaylığımı ilan ediyorum, bunu iktidar peşinde olduğum için değil, halkımızı zafere, ilerlemeye ve refaha götürmek istediğim için yapıyorum" dedi.

Hafter, seçimde aday olabilmek için eylül ayında askeri görevlerini üç aylığına yardımcısına devretme kararı almıştı.

Libya'da 2011 yılında NATO destekli bir operasyonla devrilen ve linç edilerek öldürülen Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam da dün başkanlık seçimleri için adaylık başvurusunda bulunmuştu.

Libya Askeri Başsavcılığı ise Yüksek Seçim Komisyonu’ndan, Halife Hafter ve Seyfülislam Kaddafi’ye isnat edilen suçlar hakkında soruşturma tamamlanana kadar başkanlık seçimleriyle ilgili adaylık işlemlerinin durdurulmasını talep etmişti.