Maduro’dan dayanışma çağrısı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD hükümetinin yaklaşık yirmi yıldır ülkesine uyguladığı yasadışı ablukayı kınamak için Cumartesi günü yayınlanan bir mektupta dünya halklarına hitap etti. Maduro mektubunda, son beş yılda "abluka Venezuela'ya finansmanı kesmeyi başardı ve ekonomik faaliyet için gıda, ilaç, yedek parça ve temel hammaddeleri elde etmek için gerekli para birimine erişimini engelledi" dedi.

Maduro mektubunda, Güney Amerika ulusuna karşı artan düşmanlıkların ortasında, Venezuela Ulusal Anayasa Meclisi, vatandaşları sürekli saldırılardan korumayı amaçlayan Ulusal Kalkınma için Abluka Karşıtı Yasayı ve Venezuela halkının Haklarının Garantisini 8 Ekim'de onayladığını da belirtti.


DİRENME ZAMANI

Halkın gelirini artırmak için esnek kontroller altında ekonomik faaliyeti canlandırmak ve yürütmek için teşvikler edecek mekanizmaların oluşturulmasına izin vereceklerini belirtti. Yabancı yatırımları, ülkenin egemenlik haklarından taviz vermeyecekleri bir biçimde teşvik edeceklerinin altını çizdi.

Salgın koşullarına rağmen 6 Aralık’ta yapılacak seçim çalışmalarının devam ettiğini belirten Maduro, tüm dış müdahalelere rağmen onuru ve güçlü duruşu ile direnen, dayanışma ruhunu hiç bırakmayan halkına da selam gönderdi.