AKP Gençlik Kolları’nın  “Sen kimsin?” videosuna gelen eleştirilere yanıt veren Mahir Ünal, “Birileri maalesef hiç hoş olmayan, çirkin bir dille üslup kullandılar. Bunu da doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Mahir Ünal’dan AKP’nin “Sen kimsin” videosuna gelen eleştirilere yanıt

AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle AKP Genel Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İHA’da yer alan habere göre, AKP Gençlik Kolları’nın resmi Twitter hesabından paylaştığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün adına yer verilmeyen “Sen kimsin?” videosuna gelen eleştirilere yanıt veren Ünal, şunları söyledi:

“Gençlik Kollarımızın hazırladığı bir klip ile ilgili, son derece amatör bir heyecanla hazırlanmış video üzerinden birileri maalesef hiç hoş olmayan, çirkin bir dille üslup kullandılar. Bunu da doğru bulmuyorum.”

AKP Gençlik Kolları’nın Resmi Twitter hesabından paylaştığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün adına yer verilmeyen “Sen kimsin?” videosu gündem olmuş, sosyal medyada çok fazla eleştiriye neden olan ve çok konuşulan bu video paylaşımına insanlar “Ben buyum” diyerek tepki göstermişti.

İYİ PARTİ’DE YAŞANAN KRİZ

Ünal, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisi ile ilgili sözlerine yönelik yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine, “İYİ Parti yöneticilerinin kendi içlerindeki sorunu bir operasyon olarak değerlendirip, kendi krizlerini örtmeye çalışmalarını siyasi açıdan doğru bulmuyorum. Yüzleşmediğiniz her şey büyük bir kriz olarak size geri döner” dedi.

Ünal, şöyle konuştu:

"Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın paylaşımı ile ilgili, İYİ Parti yöneticilerinin kendi içlerindeki sorunu bir operasyon olarak değerlendirip, kendi krizlerini örtmeye çalışmalarını siyasi açıdan doğru bulmuyorum. Yüzleşmediğiniz her şey büyük bir kriz olarak size geri döner. Kendi içlerinde yaşadıkları bir krizi kendilerine yapılmış bir operasyon olarak değerlendirmeleri kendi krizlerini görmezden gelmek ve artık çuvala sığmayan mızrağı kapatmak anlamına geliyor.”

ASKIDA EKMEK TARTIŞMASI

Askıda ekmek tartışmalarına da değinen Ünal, “Askıda ekmek meselesi, o ülkedeki yardımlaşmayı, dayanışmayı, paylaşmayı gösterir. Geçtiğimiz yıllarda Hollanda’da bir bahçe duvarına asılmış askıda elmaları, ‘medeniyet budur’ diye haber yapanlar bugün askıda ekmekten yoksulluk çıkarmaları ve Türkiye ile ilgili bir sorun olarak bunu öne çıkarmaları kendi maalesef dezenformasyon anlayışlarının bir sonucudur” ifadelerini kullandı.