Tokat’ın Kızıldere Köyü’nde katledilen 68 kuşağı devrimci önderleri, Mahir Çayan’ın mezarının bulunduğu Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı. Anmada söz alan SOL Parti Ankara İl Başkanı Mert Ünal, "Mahirler'in yolunda yürüyenler, ülkenin en karanlık döneminde ışık oldular, bugün de AKP karanlığını gönderme sorumluluğunu üstleniyorlar" dedi.

Mahirler'in yolunda yürüyenler ülkeye ışık oldu

BirGün ANKARA

68 kuşağı devrimci önderlerinden Mahir Çayan ve arkadaşları, katledilişlerinin 51’inci yılında Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı.

Mahir Çayan, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Ertan Saruhan, Hüdai Arıkan, Ahmet Atasoy, Ömer Ayna ve Cihan Alptekin’in 30 Mart 1972’de Tokat’ın Kızıldere köyünde katledilmesinin üzerinden 51 yıl geçti. Ankara’daki anma Mahir Çayan’ın mezarının bulunduğu Karşıyaka Mezarlığı’nda yapıldı.

Törende “On’lar burada halkının yanında” pankartı açılırken “Mahirler'den Özenç’e, selam olsun Dev-Genç’e”, “Mahir, Hüseyin, Ulaş kurtuluşa kadar savaş”, “Kızıldere son değil, mücadele sürüyor” sloganları atıldı.

Mahir Çayan’ın mezarı başında konuşan Sol Genç’ten Evrim Öztürk, “Kurtuluş’a kadar savaş şiarıyla yola çıkan On’ları sadece anmak için değil, mücadelelerini aynı devrimci ruhla sürdürdüğümüzü göstermek için buradayız” dedi.

mahirler-in-yolunda-yuruyenler-ulkeye-isik-oldu-1144609-1.

AÇTIKLARI YOLDA YÜRÜYORUZ

“Sanıyorlar ki Kızıldere ile devrimci mücadele sona erdi, sanıyorlarki sadece canlarımızı değil devrimci mücadeleyi de yitirdik, sanıyorlar ki On’ları vurdukları gibi devrimci mücadeleyi de vurdular” diyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

“Yanılıyorlar, yanılıyorlar çünkü bu ülkenin hala uğruna savaşan, daha güzel yarınlara uyanmak için çabalayan devrimci gençleri var. On’lardan doğan binler, yüzbinler var. Mahirlerin yoldaşları, arkadaşları, öğrencileri var. Söndüremeyecekleri bir direniş ateşi var. Barikatlarla durduramayacakları, kuşatmalarla zapt edemeyecekleri ülkenin her bir yanından yükselen ve durmadan devam bir mücadele var. On’ların kavgalarını sürdürüyoruz sürdüreceğiz, açtıkları, aydınlattıkları yolda yürüyoruz ve de yürümeye devam edeceğiz.”

mahirler-in-yolunda-yuruyenler-ulkeye-isik-oldu-1144610-1.

AKP KARANLIĞINI GÖNDERME SORUMLULUĞU

Anmada söz alan SOL Parti Ankara İl Başkanı Mert Ünal da “Mahirler bizlere bağımsız devrimci siyaset fikrini bıraktı, bugün bunda ısrar eden devrimciler var” ifadelerini kullandı. Tarihin izlerinin hiç bir aşamada silinmediğini belirten Ünal, şöyle konuştu:

“Yarım yüzyıllık mücadele tarihimizin izleri hiç bir aşamada silinmedi, her bir dönemeçte altını yeniden çizdik ve bu geleneği belirginleştirdik. Bugün görmek istersek, depremin ilk anından itibaren halkıyla beraber olan Dayanışma Gönüllüleri’ne bakabiliriz. Mahirler'in yolunda yürüyenler, ülkenin en karanlık döneminde ışık oldular, bugün de AKP karanlığını gönderme sorumluluğunu üstleniyorlar. 50 yılı aşan bu bağımsız devrimci siyaset çizgisini bundan sonra da sürdürmeye, onların hayalindeki ülkeyi kurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.”