Maltepe Belediyesi'nde, dün saat 15.00 sıralarında ateş ettikten sonra gözaltına alınan müteahhit Fevzi Polat, sevk edildiği mahkemece "silahla tehdit" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Kaynak: DHA-AA
Maltepe Belediyesi'nde silahla ateş açan müteahhit tutuklandı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın makam odasında silahla ateş açan Fevzi Polat, tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Maltepe Belediyesi binasında bir kişinin silahla ateş açmasına ilişkin çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın makam odasında 2, koridorda 5 el ateş ettiği belirlenen ve olayın ardından korumalar tarafından yakalanan şüpheli Fevzi Polat, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Müteahhitlik yaptığı öğrenilen Fevzi Polat'ın emniyetteki sorgusunda, makamında görüştüğü belediye başkanının kendisini aşağıladığını öne sürdü.

Bunun üzerine Kılıç ile tartıştıklarını belirten şüpheli, yaşadığı durumu hazmedemediği için ruhsatsız tabancasıyla korkutmak amacıyla ateş ettiğini savundu.

Fevzi Polat'ın Kılıç ile görüştükten sonra özel kalem odasında bir süre beklediği ve ardından tekrar makam odasına giderek olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan şüpheli Fevzi Polat, "silahla tehdit" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanması talebiyle Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

Buradaki savunmasında olay yerine öldürme kastı ile gitmediğini, belediye başkanının kendisini makamına davet ettiğini belirten Fevzi Polat, belediye başkanının kendisine hakaret ettiğini öne sürdü.

Kılıç'ın daha sonra kendisinden odadan çıkmasını istediğini belirten şüpheli Fevzi Polat, Kılıç'ın, "Bir daha buralara gelmeyin. Beni desteklemezseniz buraya gelmeyin." dediğini savundu.

Şüpheli Fevzi Polat, Kılıç'ın sözlerinin ağrına gittiğini belirterek, "Biz bunları hakketmedik. Ben kendisine 'bu makam babanın malı değil, bizim sayemizde geldin' dedim. O anda kendime hakim olamayıp elimdeki silah ile eşyalara doğru ateş ettim. Olaydan dolayı pişmanım." dedi.

Nöbetçi hakimlik, şüphelinin "silahla tehdit" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmasına hükmetti.