Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Seçim kazanılırsa şükür namazı kılanları mı tercih edeceksiniz, şampanya içecekleri mi?" dediğini belirterek, Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ı hatırlattı. Yavaş, "Devletin uçağında kocaman şampanyayı devirmiş, sızmış, gözleri bayılmış bir fotoğrafı var. Ona tek kelime ettiğini duydunuz mu?" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Mansur Yavaş, Bozdağ'ın 'şampanya' sözüne tepki gösterdi, Egemen Bağış'ı hatırlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Karabük'te seçim mitingi düzenledi.

İktidarın kutuplaştırıcı söylemlerine tepki gösteren Yavaş, "Yok 'seçim kazanılırsa şükür namazı kılanları mı tercih edeceksiniz, şampanya içecekleri mi?' Onu da söyleyeceğim. Bu kardeşiniz seçimi kazandı, ertesi zaman camiye gitti Ankara halkına da teşekkürler etti, Allah'ına da şükretti. Artık Ankara'da soygun olmayacak. Bize bu fırsatı verdiniz" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın sözlerine tepki gösteren Yavaş, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ı anımsattı. Yavaş, "Biliyorsunuz bakaracı makaracı bakanları vardı. 'Her cuma bir ayet sallayarak' 'bakın ben dindarım' mesajı veren birisi vardı" diye konuştu.

Mansur Yavaş, şöyle devam etti: "Bu açığa çıktı tek kelime etmediler. O bakan devletin uçağında kocaman şampanyayı devirmiş, sızmış, gözleri bayılmış bir fotoğrafı var. Ona tek kelime ettiğini duydunuz mu? Kendilerinden olunca her şey mübah! Bu bakanı bırakın partiden atmayı, büyükelçi yaptılar. Samimi olun!"

"ARTIK BU SİSTEM ORTADAN KALKACAK"

"İnsanları kandırmasınlar" diyen Yavaş, "14'ünden sonra bu iktidar devam ederse onlara hayat aynen devam edecek. Dünya onlara güzel. Burada o kadar çok genç var ki, öğrenciler 8-10 yıldır 'Biz okuyoruz ama istikbalimiz ne olacak?' diye bakıyor. Sınava giriyorlar, sınavdan yüksek puan alıyorlar, mülakatta eleniyorlar. Neden? Torpilleri yok! Artık bu sistem ortadan kalkacak."

"İKTİDAR DEĞİŞMEZSE OTOBÜS UÇURUMA GİTMEYE DEVAM EDECEK"

Mansur Yavaş, şunları ifade etti: "Ayın 15'inde iktidar değişmezse freni patlamış otobüs uçuruma gitmeye devam edecek. Sizler aynı sorunlarınızla baş başa kalacaksınız. Bugün Millet İttifakı'nın içerisinde ekonominin Şampiyonlar Ligi diyebileceğimiz ekonomistler var. En azından hükümet değişikliğinde mutlaka ama mutlaka bir şey yapma ihtimali var."

Gençlere 'İlk turda bitiriyor muyuz?' diye seslenen Yavaş, "Sayın Genel Başkanımızı ayın 14'ünde inşallah seçeceğiz, mazbatayı alır almaz Kızılay'da karşılayacağız. Külliye'ye değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna Çankaya'ya götüreceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.