ABB Başkanı Mansur Yavaş, köpeklerin bir çocuğa saldırmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bir yandan kısırlaştırmalara devam edeceğiz; ama bir yandan da mutlaka sokaktakileri barınaklara alıp orada misafir edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA
Mansur Yavaş: Sokak hayvanlarını mutalaka barınakta misafir edeceğiz
Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sokak köpeklerinin kısırlaştırılmasına devam edileceğini ve sokakta yaşayan köpeklerin ise barınaklara alınacağını söyledi.

Mansur Yavaş, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, engelli yurttaşlar ve aileleri ile Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

Engelli yurttaşlar ve aileleri ile görüşen Yavaş, onların sorun ve şikayetlerini dinledi. Mansur Yavaş, programın ardından yaptığı açıklamada, sokak köpeklerine ilişkin konuştu.

Daha çok barınak yapılması gerektiğini belirten Yavaş, hayvanseverlerin masraflarını Büyükşehir Belediyesi'nin karşıladığı barınaklarda sokak köpeklerini besleyebileceğini söyledi. 

"SAHİPSİZ HAYVAN OLMASIN"

Kısırlaştırma yönetimin devam edeceğini ifade eden Yavaş, "Mutlaka sokaktakileri barınaklara alıp orada misafir edeceğiz. Hayvanseverler de elini taşın altına koysun, biz de destek oluruz. Sahiplensinler, sahipsiz hayvan olmasın. Hayvanseverler istedikleri gibi baksın ve ilgilensin. Bu popülasyonla başka türlü baş etmek mümkün değil. Ben bunu daha önce söylediğimde muhalif çevreler, 'Çaresizliğini ilan etti' dedi. Bütün Türkiye aynı durumda. Gelin hep beraber toparlayalım bu işi. Sanıyorum, Meclis'te de bununla ilgili bir kanun çıkacak. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın, şu aşamada önü alınamayacak gibi görünüyor" diye konuştu.