İhtiyaç sahibi öğrencilerin yaz tatilinde de yemek çeki almasını sağlayan kampanyayı başlatan Marcus Rashford’a Manchester Üniversitesi fahri doktora verdi.

Marcus Rashford’a fahri doktora verildi

Başlattığı bir kampanyayla okulların açık olduğu dönemde ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen yemek çeklerinin yaz tatili boyunca da verilmesini sağlayan Manchester United’ın genç yıldızı Marcus Rashford, Manchester Üniversitesi tarafından Fahri doktoraya layık görüldü.

Sözcü Skor’da yer alan habere göre, 22 yaşındaki golcü, Manchester Üniversitesi’nin fahri doktora verdiği en genç isim oldu.

Öğrencilik döneminde kendinin de bu çeklerden faydalandığını belirten Rashford, Manchester United efsaneleri Sir Alex Ferguson ve Sir Bobby Charlton’ın ardından fahri doktora verilen üçüncü United’lı oldu.

Manchester Üniversitesi’nin kendisine fahri doktora vermesinin ardından kulübün internet si,tesine açıklama yapan Rashford, “Ben ve ailem için gurur verici bir gün. Geçmişte bu doktora verilen harika isimlere baktığınızda, çok gururlandırıcı bir durum. Bu ülkede yoksulluk ile mücadeleye devam etmek için hala uzun bir yolumuz var ancak şehrinizde mücadelenizin fark edilmesi doğru yöne gittiğimiz anlamına geliyor ve bu çok şey ifade ediyor” dedi.

Öğrencilerin yaz tatilinde de yemek çeki almasını sağlayan kampanyayla birlikte Rashford, koronavirüs sürecinde yardıma muhtaç ailelere yemek desteği sağlamak için Fareshare UK isimli yardım kurulşuşuyla yaptığı iş birliği sonucunda yaklaşık 20 milyon pound toplanmasına da öncülük etmişti.