Mardin’de merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçesinde koronavirüs nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan can kaybı sayısı ayrıca, kentte bir günde yaşanan en yüksek ölüm oranı oldu

Mardin’de bir günde 3 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti

Normalleşme açıklamalarının ardından vaka sayısının tavan yaptığı Mardin'de bir günde 3 kişi hayatını kaybetti, onlarca yer karantina altına alındı.

Mardin'de "normalleşme" açıklamalarının ardından koronavirüs vaka sayısında her geçen gün artış yaşanmaya devam ediyor. Kentte hastaneler tamamen dolarken, vaka sayısı bin 500 ile telaffuz edilmeye başlandı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, hastanelerin yanı sıra evlerde de karantina altında olan çok sayıda yurttaş olduğu belirtilen kentte, resmi olarak bir açıklama yapılmasa da Artuklu’ya bağlı Gökçe ve Ortaköy mahalleleri de karantina altına alındığı iddia edildi.

İl Pandemi Kurulu tarafından Gökçe Mahallesinin tamamı, Ortaköy Mahallesi’nin ise bir kısmı karantina altına alınırken, mahallelerde önlemler alındığı bildirildi.

Mahallelerde tespit edilen hasta sayısında son günlerde yaşanan artış ve ölüm vakalarının karantina altına alınmasında etkili olduğu belirtildi.

VİRÜS KAYAKLI EN YÜKSEK CAN KAYBI SAYISI

Yine bu güne kadar 30'u aşkın kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiği kentte bir günde en yüksek ölüm olayı da bugün yaşandı. Edinilen bilgilere göre Artuklu'ya bağlı Gökçe Mahallesi ile Artuklu merkez ve Kızıltepe ilçelerinde birer kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden yurttaşlar, yetkililer eşliğinde tedbirler altında toprağa verildi.