29 Nisan Perşembe saat 19.00'da başlayacak 'kapanma' kararıyla birlikte marketlerin çalışma saatleri de değişiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tam kapanmada marketler, bakanlığın belirlediği saat aralığında açık olabilecek. Marketlerin çalışma saatleri zincir ve normal market türlerine göre hafta sonu farklılık gösterebilecek.

Marketlerin açılış-kapanış saatleri genelgeyle belli oldu: Pazar günleri artık kapalı

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı "kapanma" genelgesine göre marketler artık 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı olacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre; Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak diğer günler belirlenen saatlerde faaliyet gösterecek. İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı yurttaşlar VEFA ekiplerinden destek isteyebilecekler.

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede market çalışma saatleri ile ilgili şu detaylara yer verildi;

"Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir."