Marmara'da saat 10.42'de İstanbul ve çevre illerden hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünü Gemlik Körfezi, büyüklüğünü 5.1, derinliğini ise 8.98 km olarak açıkladı. Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" dedi. Depremin ardından Yalova'nın Armutlu ilçesinde öğleden sonra tüm okullar tatil edildi. Mudanya'da ise belediye binasında oluşan çatlaklar sebebiyle bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Bakan Yerlikaya, deprem nedeniyle 2 kişinin yaralandığını 3 binada da çatlak oluştuğunu bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Marmara'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Marmara Denizi'nde 5.1 büyüklüğünde endişe yaratan deprem meydana geldi. 

AFAD'ın açıklamasına göre deprem, saat 10.42'de Gemlik Körfezi'nde gerçekleşti.

Deprem İstanbul'un yanı sıra Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Bursa'da deprem sonrası yurttaşlar binalardan çıktı.

KANDİLLİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 4.9

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, depremin merkez üssü Mudanya Kumkaya olarak belirtildi.

Depremin büyüklüğü ise 4.9 olarak kaydedildi.

Depremin derinliği ise 5.4 km olarak ifade edildi.

DEPREMİN ARDINDAN 15 ARTÇI

Gemlik Körfezi’ndeki 5.1’lik depremin ardından aynı bölgede artçı sarsıntılar ard arda geldi.

İlki ve en büyüğü depremden 3 dakika gerçekleşen 4.5 büyüklüğündeki artçı depremin ardından saat 12’ye kadar 15 kez sarsıntı gerçekleşti.  

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlika'ya, Marmara'daki depreme ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

"Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" diyen Yerlikaya, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

2 YARALI, 3 BİNADA ÇATLAK

Yerlikaya, sonraki açıklamasında deprem nedeniyle 3 binada çatlak oluştuğuu 2 kişinin de merdiven düşerek yaralandığını bildirdi.

“Bu sabah 10:42’de Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldü. İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. İstanbul Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. Bursa Mudanya’da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. 2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da depreme ilişkin açıklama yaptı.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BURSA VALİSİ: İHBAR SÖZ KONUSU DEĞİL

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine, deprem nedeniyle ilgili ekipleri sahada tarama faaliyetleri için hızlıca görevlendirdiklerini belirterek "Şu ana kadar Mudanya ve Gemlik de dahil olmak üzere bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok. İhbar da söz konusu değil. Ekiplerimiz sahada" bilgisini verdi.

BAKAN KOCA: TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depreme ilişin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "10.42’de Bursa Gemlik Körfezinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir" dedi.

Koca, "Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

ARMUTLU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin ardından Yolava'nın Armutlu ilçesindeki tüm okullar öğleden sonra tatil edildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının ardından Armutlu Kaymakamlığı, ilçedeki tüm okulların öğleden sonra tatil edildiğini açıkladı.

Öte yandan Mudanya'da ise belediye binasında çatlaklar oluştu. Mudanya belediye binası tedbir amaçlı boşaltıldı.