İstanbul Zeytinburnu’nda raylarda çalışma yapan bir işçi, Marmaray’ın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçinin eşi, olayın sosyal medyada ‘teknik bir sebep’ olarak duyurulmasına tepki gösterdi: "Bu ihmalin sorumlularını bulup hesap sormadan ölmeyeceğim."

Kaynak: Haber Merkezi
Marmaray iş cinayetini 'teknik sebep' olarak duyurdu: Hesap sormadan ölmeyeceğim

İstanbul'da raylarda çalışan Vedat Güçtekin adlı işçi, Marmaray'ın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.İş cinayetinin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) bağlı Marmaray’ın sosyal medya hesaplarından ‘teknik bir sebep’ olarak duyurulmasına tepki gösteren yaşamını yitiren işçi Vedat Güçtekin’in eşi duruma tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından Marmaray’ın paylaşımını alıntılayan kadın "Sizin o teknik arıza dediğiniz benim 8 aylık eşim Vedat Güçtekin! Daha 3 gün önce 32 yaşına girmişti benim bitanem. İhmali olan kim varsa yaşadığım sürece bunun hesabını sormazsam namerdim!"  diye yazdı.

Sosyal medyada @piinotellii kullanıcı adıyla yer alan işçinin eşi, daha sonra ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı etiketleyerek "Bu ihmalin sorumlularını bulup hesap sormadan ölmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden işçi Vedat Güçtekin’in cenaze töreninin bugün Örnek Mahallesi Takva Cami’inde yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Dün (13 Haziran) Gebze- Halkalı arasında sefer yapan Marmaray’ın, Kazlıçeşme ile Yenimahalle durakları arasında saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda, TCDD’ye bağlı çalışan 3 işçi, rayların üzerinde çalışma yaparken Marmaray’ın korna sesini duydu. Rayların dışına doğru kaçmaya çalışan 3 işçiden 2’si rayların dışına çıkarken 26 yaşındaki Vedat Güçtekin kaçmayı başaramadı.

Marmaray'ın çarptığı Güçtekin'in olay yerinde hayatını kaybetti.