Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, büyük usta Nâzım Hikmet Ran’ı sonsuzluğa gidişinin 60’ıncı yılında 3-4 Haziran’da İstanbul’da Uluslararası Sempozyumla andı. Vakfın TFSF ile işbirliğinde düzenlediği Memleketimden İnsan Manzaraları Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları da belli oldu.

Mavi Gözlü Dev farklı yönleriyle hatırlandı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, büyük usta Nâzım Hikmet Ran’ı sonsuzluğa gidişinin 60’ıncı yılında 3-4 Haziran’da İstanbul’da Uluslararası Sempozyumla andı. Yurt içinden ve dışından davet edilen bilim ve sanat insanlarıyla Nâzım Hikmet sanatı, kişiliği, barış, özgürlük ve eşitlik mücadelesi, bilinmeyen ve farklı yönleriyle günümüzden bakışla değerlendirildi.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu, Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirildi. Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu için yapılan çağrıya ilgi büyüktü, toplamda 36 bildiri sempozyum katılımcıları tarafından paylaşıldı.

YILDIZ TOPLULUĞUNUN BİR PARÇASI

Sempozyumun açılışını Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Genel Sekreteri Turgay Fişekçi ve Svetlana Uturgauri yaptı. Uturgauri adına açılış konuşma metnini Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Arslan okudu. Svetlana Uturgauri topluluğu selamlayan mesajında “O geçen yüzyılın sanatsal çerçevesinde temel taşlara olan Fransız Louis Aragon, Şilili Pablo Neruda, Kübalı Nicolas Guillen, İspanyol Federico Garcia Lorca, Çek Vitezslav, Nezval ve Alman Bertolt Brecht gibi şair-yenilikçilerin oluşturduğu yıldız topluluğunun bir parçasıdır” sözleriyle şaire atıfta bulundu. 

İki gün boyunca devam eden Sempozyum’da 8 farklı oturum vardı. 3 Haziran Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi önünde yer alan Nâzım Hikmet heykeline çiçekler bırakıldıktan sonra Sempozyum kapsamında Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Deniz Dalkılıç ve Duygu Yenice’nin tasarım-düzenlemesiyle hazırlanan “Bilinmeyen Yönleriyle Basında Nâzım” sergisi açıldı. 

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ŞIK’IN OLDU

Nâzım Hikmet Vakfı’nın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu TFSF ile işbirliğinde düzenlediği Memleketimden İnsan Manzaraları Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Ödüller şu şekilde sıralandı:  

Birincilik Ödülü / TFSF Altın Madalya: Mustafa Mesut Şık (Bursa)

İkincilik Ödülü / TFSF Gümüş Madalya: Duygu Çeltikli (Kırklareli)

Üçüncülük Ödülü / TFSF Bronz Madalya: Kenan Demir (İstanbul)