Milli Eğitim Bakanlığı, imam hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla akademisyen Erol Mütercimler hakkında gerekli hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.

MEB, Erol Mütercimler hakkında yasal süreç başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla akademisyen-yazar Erol Mütercimler hakkında gerekli yasal süreci başlattıklarını açıkladı.

Yılmaz açıklamasında, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okul türleri içerisinde, bir devlet kurumu olarak faaliyetlerini yürüten imam hatip okulları üzerinden halkımızın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç başlatılmıştır" dedi.

Akademisyen-yazar Erol Mütercimler, Haber Global'de katıldığı ve tarikatların tartışıldığı bir program sırasında, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışmada, “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK bir açıklama yayınlayarak Erol Mütercimler'in sözleri nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

Duyuruda, "Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in İmam-Hatip Camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.