Yandaş Mehmet Barlas'ın “CHP’nin kapatılabileceğini ve seçime girmesinin yasaklanabileceğini” yönelik açıklamasından bir diğer yandaş yazar Abdulkadir Selvi bile rahatsız oldu. Selvi, Barlas'ın açıklamalarına yönelik, "Çok yanlış bir kafa yapısı" yorumunu yaptı.

Mehmet Barlas'ın 'CHP' açıklaması yandaş Selvi'ye bile ağır geldi

Yandaş Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas'ın “CHP’nin kapatılabileceğini ve seçime girmesinin yasaklanabileceğini” yönelik açıklaması Hürriyet'in yandaş yazarı Abdulkadir Selvi'yi bile rahatsız etti.

Barlas, dünkü yazısında muhalefetin ‘meşruiyet sorunu’ yaşadığını öne sürerek, “Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” demişti.

“Muhalefetin meşruiyet sorununu hafife almamak lazım” diyen Barlas, HDP hakkındaki kapatma davasından söz ederek, “Yani bir parti, meşruiyetini kaybederse seçime katılabilir mi?” diye sormuştu. Barlas, şöyle devam etmişti: "Aynı durum Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu için de söz konusu değil mi? Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir. Unutmayalım ki bu durum Türkiye'de ne ilktir ne de son olur. Son Anayasa değişikliğine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatır gibi partileri kapatmıyor muydu?”

Barlas'ın sözlerini bugünkü yazısında değerlendiren Selvi, "Çok yanlış bir kafa yapısı. CHP’yi 12 Eylül yönetimi kapattı ama millet açtı" dedi.

Selvi, yazısında şunları ifade etti: "Partilerin kapatılmasını değil, partilerin kapatılmasının yasaklanmasını savunmak gerekiyor. Bunun için de yasakçı değil, özgürlükçü bir zihniyete sahip olmak gerekli."