MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Millet İttifakı'nın “güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek” vaadini değerlendirirken "Bu saatten sonra mümkün değil” dedi.

Kaynak: AA
MHP'li Yalçın: Bu saatten sonra parlamenter sistem mümkün değil

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) bünyesindeki 60 televizyon ve 45 radyo ile sosyal medyadan yayımlanan "100. Yıl Seçimi Programı"nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçim sürecini değerlendirdi.

Cumhur İttifakı ve MHP'nin, ülkenin bekasını ve geleceğini önemsediğini savunan Yalçın, "Vatandaşın bu noktada hiçbir şüphesi yoktur. Bundan sonra olacağını da hiç zannetmiyoruz. Aynı minvalde giden de bir AK Parti var ve iki yeni partinin katılmasıyla ciddi bir ittifak kurduk" ifadesini kullandı.

Yalçın, altılı masanın şimdiden bakanlık, cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi makamları bölüşme çabasında olduğunu dile getirerek, "Bunu, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş gibi hayali bir senaryo ile izaha çalıştılar. Pazarlığı, milletin gözü önünde yapıyorlar. Bizim böyle bir pazarlığımız hiç olmadı. Çünkü Cumhur İttifakı'nda millet menfaatine çalışan bir ittifak anlayışı var." diye konuştu.

Yalçın, "Millet İttifakı veya zilletçiler bugüne kadar bir program olarak neyi ortaya sundular? Söyledikleri bir tek, güçlendirilmiş parlamenter sistem, buna geçmek, bu saatten sonra mümkün değil. Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kuvvetli hale getirmeye çalışıyor. Bu sistemin bozulmaması lazım, bu sistemi yaşatmalıyız ufak tefek eksikleri varsa onarmalıyız." görüşünü paylaştı.