Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, parti olarak cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını söyledi. Çayır, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının desteklenip desteklenmeyeceğine ilişkin ise istişareye devam ettiklerini ifade etti.

Milli Yol Partisi: Aday çıkarmayacağız, Kılıçdaroğlu konusunda istişareye devam ediyoruz
Fotoğraf: AA

Milli Yol Partisi lideri Remzi Çayır, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çayır, “Onlar şu andaki hukuksuzluktan ve durumunda kurtulmak gerektiği ifadesiyle yola çıktıklarını ve destek istediklerini söylediler. Bizler gidişattan rahatsız olduğumuzu, mevcut durumu beğenmediğimizi, beğenmediğimiz için siyasi parti olarak ortaya çıkıp, bu sistemi değiştirmek üzere kendimizi konuşlandırdığımızı ve bu şekilde bir tavır aldığımızı ifade ettik" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenip desteklenmeyeceğine ilişkin konuşan Çayır, "Arkadaşlarımızla istişareye devam ediyoruz" dedi ve ekledi: "İllerimizden görüş aldık, ilçelerimizin bir kısmından görüş aldık. Nihayetinde Merkez Karar Yönetim Kurulumuz görevi ve kararı başkanlık divanına tevri etti. Divan önümüzdeki haftanın başlarında toplanacak. Bu konuyla ilgili görüşümüzü kamuoyuyla paylaşacağız.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKARMAMA KARARI ALINDI”

Çayır, cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararına dair ise şunları söyledi: “İllerimiz, ilçelerimiz ve kurullarımız buna ruhsat verirse yaptığımız istişarede bu dönem aday çıkarmaması gerektiğini illerimiz, ilçelerimiz, merkez karar yönetim kurulumuz bir irade beyanında bulundu. Buna karşı bütün alınan karara rağmen içimde bir uhdenin oluştuğunu söylemeliyim. Biz elbette ki bütün zorlukları, bütün önümüze koyulan engelleri aşarak kendi cumhurbaşkanı adayımız ile çıkabilirdik. Ama ben istişareye, arkadaşlarımızın eğilimine ve görüşlerine uymak durumundayım. Sonuçta bir istişare yaptıktan sonra arkadaşlarımızın ifadesine katıldım. Dolayısıyla bu dönem cumhurbaşkanı çıkarmama kararı alındığı için karara uydum.”

KILIÇDAROĞLU ZİYARET ETMİŞTİ

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi parti ziyaretleri kapsamında Milli Yol Partisi’ni 17 Mart’ta ziyaret etmişti.

Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından "Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin bugünkü sorunlarını masaya yatırdık. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşları ile beraber, en azından bir masanın etrrafında bir araya gelmek benim açımdan da son derece değerli. Bundan sonra da uygun ortamlar olduğunda tekrar bir araya geleceğiz. Tekrar Sayın Genel Başkan ve arkadaşlara teşekkür ederim” açıklamasında bulunmuştu.

(DHA)