ABD’de bazı Demokrat Partili siyasilerin önerdiği ‘milyarder vergisi’ne karşı çıkan Elon Musk’ın, Tesla’nın yüzde 10’unu satıp satmaması konusundaki anketi sonuçlandı. Katılımcıların yüzde 57.9’u, Musk’ın değeri 21 milyar dolar olan hisseleri satması gerektiğini savundu. Musk, “Vergi ödemenin benim için tek yolu hisse satmak” demişti.

Milyarder vergisi ödemek istemeyen Musk’ın anketi sonuçlandı: Hisselerini sat

ABD’nin ve dünyanın en zengin kişilerinden Elon Musk, elindeki 170.5 milyon adet Tesla hisselerinin yüzde 10’unu satıp satmaması gerektiğini Twitter kullanıcılarına sordu ve ‘açtığı anketin sonucuna uyacağını’ iddia etti.

Musk anket sorusunda, “Realize edilmemiş sermaye kazançlarının vergi kaçınmada kullanıldığı son zamanlarda çok konuşuldu. Bu yüzden Tesla hisselerimin yüzde 10’unu satmayı teklif ediyorum. Bunu destekliyor musunuz?” ifadesini kullandı.

Ankete katılan 3.5 milyon Twitter hesabından yüzde 57.9’u, Musk’ın söz konusu hisseleri satması gerektiğini savundu. Anketin sonuçlanmasının ardından Musk bir açıklamada bulunmadı. Eğer sözünü tutarsa, bu Musk’ın 21 milyar dolarlık hisse satacağı anlamına geliyor.

ANKETİN ARKASINDA ‘MİLYARDER VERGİSİ’ VAR

Musk, ABD’deki Demokrat Partili kimi siyasilerin önerdiği ‘milyarder vergisi’ne muhalefet ediyor.

Öneri yasalaşırsa, Musk’ın da içinde olduğu milyarderler, eskiye göre yüksek oranda vergi ödemesi gerçekleştirecek. Musk’ın servetinin gelecek yıl daha da büyüyeceği tahmin ediliyor; ancak milyarder vergisi yasasının geçmesi durumunda, çok daha fazla vergi ödeyecek.

Elon Musk anketin hemen ardından attığı bir tweette, “Nakit maaş veya bonus almadığımı unutmayın. Sadece hisselerim var. Dolayısıyla vergi ödemenin benim için tek yolu hisse satmak” ifadelerini kullanmıştı.