Misafir olarak gelip sınıflara dönemediler
Fotoğraf: AA

BirGün ANKARA 

AKP, 23 yıllık iktidarı boyunca okulların depreme karşı güçlendirme çalışmasını bir türlü tamamlamadı. Yeni eğitim öğretim yılında da binlerce öğrenci başka okullarda misafir olacak. 

Ankara’nın Mamak ilçesindeki Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de benzer durumda. 6 Şubat Maraş depremlerinin ardından dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan okulun 800 öğrencisi ikinci dönemde Mamak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taşındı.

Mevcut okulun da yaklaşık 800 öğrencisinin bulunması nedeniyle okulda ikili eğitime geçildi. Öğlenci olarak eğitim gören gören öğrencilerin çıkış saati 20’ye kadar uzadı. Bu yıl güçlendirilen okullarına dönmeyi bekleyen öğrenci, öğretmen ve veliler hayal kırıklığı yaşadı.  

Veliler, güçlendirme çalışmasının yapıldığı okulun, yıkım kararı verilen valilik binasına taşındığını belirterek,

Okulda güçlendirme çalışmasının bitmesinin ardından kaymakamlık binası için yıkım kararı verildiğini ve kaymakamlık binasının güçlendirilen okula taşınması kararı alındığını belirten veliler, "Taşındığımız okulun çevresi çok güvenli değil. Öğrenciler ne yemek yiyebilir ne de ders çalışabilirler. Konuyu ilgili kurumlara ilettik ama sonuç alamadık” dediler.

Veliler yarın saat 12’de Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışacak.