Konya’da 17 yaşındaki lise öğrencisini ‘MİT’e memur olarak alacağız’ diyerek kandırıp, okul odasında dini nikah kıyan ve serbest bırakılan 2 okul müdürü hakkında çocuğun aile avukatı tarafından tutuklama talep edildi.

'MİT'e alacağız' diyerek çocuk istismarını organize eden müdürler hakkında tutuklama talebi

Konya’da, bir lisede son sınıf öğrencisi G.A’yı derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırıp, Ahmet Mandal ile tanıştırarak cinsel istismara maruz bırakılmasına yol açan 2 okul müdürü hakkında, çocuğun aile avukatı Mehmet Onur Güleç, tutuklama talebinde bulundu.

G.A'nın aile avukatı Güleç, dosyada adı geçen diğer şüphelilerin tutuklanması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığı’na talepte bulunduklarını söyledi.

H.A. ve A.S.K. isimli okul müdürlerinin tutuklanması gerektiğini belirten Güleç, “Söz konusu olayla ilgili olarak Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam etmektedir. Dosyada gizlilik kararı da halen sürüyor. Biz açığa alınan okulun müdürleri ve dosyada adı geçen şüpheliler yönünden de tutuklanma kararı verilmesini talep ettik. Olaydaki suçluların en ağır cezayı alması için yoğun bir mesai vermekteyiz” dedi.

OKULA YENİ MÜDÜR ATANDI

Öte yandan, açığa alınan okul müdürlerinden H.A’nın yerine yeni bir müdür atandığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin idari soruşturma kapsamında H.A. ile A.S.K. hakkında araştırmalarını sürdürdükleri belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Konya’da, bir lisede, okul müdürü H.A, 17 yaşındaki öğrencisini 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diyerek MİT personeli olarak Ahmet Mandal’la tanıştırmış, sonrasında başka bir okulun müdürü olan A.S.K’nin odasında dini nikah kıydığı öğrenilmişti.

G.A’nın şikayetinin ardından Mandal, çocuğun cinsel istismarı suçundan tutuklanırken, okul müdürleri de serbest bırakılmıştı.

Okul müdürü H.A'nın ifadesinde “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ahmet Mandal bizi de kandırdı” dediği öğrenildi. Diğer okul müdürü A.S.K. de "Ahmet Mandal bizi MİT’çiyim, diye kandırdı. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade vermişti.

(DHA)