Konya’da öğrencilerini cinsel saldırıya maruz bırakan Muay Thai Antrenörü Mehmet Ali Acar (47) hakkında, 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı ve nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Acar'ın diğer 3 öğrencisine cinsel saldırısıyla ilgili soruşturma da sürüyor.

Muay thai antrenörü Mehmet Ali Acar'a 'cinsel saldırı' suçundan 7,5 yıl hapis istendi

HABER MERKEZİ

Konya'da, 10 Mart Salı günü polis merkezine giden muay thai sporcusu F.A., şubat ayında Türkiye Şampiyonası için gittikleri Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde kaldıkları otelin asansöründe antrenörü ve o dönem muay thai il temsilciği görevini yürüten Mehmet Ali Acar'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirterek şikayetçi oldu.

F.A.'nın ardından 3 sporcu daha aynı şikayette bulundu.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Mehmet Ali Acar, yaklaşık 1,5 ay kaldığı cezaevinden tutuksuz yargılanmak üzere geçen ay tahliye edilmişti.

Mehmet Ali Acar, daha sonra hakkında çıkarılan yakalama kararına rağmen uzun süre ifade vermedi. Acar, Perşembe günü sivil ekipler tarafından yakalanarak tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tekrar tutuklandı.

7,5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Mehmet Ali Acar hakkında Kozaklı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Kozaklı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Mehmet Ali Acar'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli suç şüphesi varlığı ve delillerin bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi. Acar hakkında 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı ve nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 2 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede F.A.'nın, Mehmet Ali Acar'ın nasıl bir insan olduğunun federasyon başkanının da bildiğini ancak bir şey yapılmadığı yönündeki sözlerine de yer verildi.

İddianamede antrenörü tarafından tacize uğrayan F.A.'nın arkadaşı A.B'nin (18) tanık olarak ifadesine de yer verildi. A.B. ifadesinde, cinsel saldırıya tanıklığını anlattı.

Kozaklı Asliye Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul edip, davanın açılmasına karar verdi.

Yaşları 18'den küçük olan 3 öğrencisine daha cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen Mehmet Ali Acar hakkında Konya'da yürütülen soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Mehmet Ali Acar'ın tutuklanmasının ardından da muay thai il temsilciği görevinden alındığı belirtildi.