Muhalife sandık başında yer yok!
Fotoğraf: AA

Kayhan AYHAN

Urfa’nın Halfeti ilçesinde de yayımlanan listelerde sandık görevlileri iktidara yakın Eğitim Bir Sen üyeleri ve AKP’lilerden oluştu.

Listelere tepki gösteren Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi öğretmenler, sendikalarına üye olan öğretmenlerin hiçbirine listelerde yer verilmediğini söyledi.

Sandık başkanı ve memurların yedeklerde dahil belli bir sendikaya mensup olan kişiler arasından seçildiğini belirten öğretmenler, "Bizim okuldan seçilen arkadaşlar Eğitim Bir Sen’li. Sendika dağılımı yapınca zaten tamamına yakını Eğitim Bir Sen’li. 3-4 kişi Eğitim İş Sendikası’ndan. Karı koca sandık başkanı yapılan kişiler var. Ve aynı soyadına mensup belli ailelere ağırlık verilmiş. Belli sendikalara mensup kişilerin sandık başkanı ve üyesi seçilmesi bir usulsüzlük değil mi? Eğitim Sen’den bir öğretmenin dahi seçilmemesi tesadüf mü acaba?" ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş de Diyarbakır’ın Sur ve Yenişehir ilçelerinde, sandık kurullarında görev almak için başvuran Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin listelerden çıkarıldığını söyledi.