Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, kendisine teklif yapıldığını belirten CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtta, "Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır" dedi.

Muharrem İnce'den, 'Teklif yapıldı ancak uzlaşılamadı' diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine teklif yapıldığı ancak uzlaşma sağlanamadığı açıklamasına yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan İnce, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır" dedi.

İnce, "Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'teki programda şunları ifade etmişti:

"Sayın İnce'yi ziyaret ettiğimiz toplantıda değil ama teklif yapıldı. Ayrıntıya girmek istemem. İşin özeti; teklif yapıldı.

Bana göre üzerimize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak istemem. Bana göre bize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak gibi hakkım yok benim. Ben Muharrem Bey'e böyle haksızlık yapmak istemem. Sonuçta beraber çalıştık. Cumhurbaşkanı adayımızdı, grup başkan vekilimizdi. Haksız bir eleştiri yapmak istemem.

Ben Muharrem Bey'in düşüncelerine saygı göstermek zorundayım. 'Niçin böyle düşünüyorsunuz' diye suçlamam asla doğru değil. Büyük ihtimalle 4 adayla gidilecek, bu saatten sonra neyi değiştireceksiniz?"