RTÜK iki kadını katleden adamın adeta reklamını yapan Seda Sayan’a ceza veremedi

RTÜK iki kadını katleden adamın adeta reklamını yapan Seda Sayan’a ceza veremedi.
Peki RTÜK Seda Sayan’dan büyük mü Türkiye? Hayır. Çünkü biliyorsun ki Seda Sayan bir zihniyetin tezahürü ve hatta ta kendisiyken, RTÜK o zihniyetin kendisine zarar verecek aşırılıklarını kontrol altına almaya çalışan basit bir kurum hala. Seda Sayan kocaman bir ahlak düzeni, RTÜK ise o ahlak düzeninin sadece bekçisi bu ülkede. Hatta bazen destekçisi, nadiren “iyi polis”i, ama mutlaka polisi. Bu nedenle RTÜK Seda Sayan’a dokunamadı. Ve RTÜK zihniyeti var olduğu sürece bu ülkede Seda Sayan’lar hep ondan da senden de büyük kalacak sevgili Türkiye.

Peki istihbarat teşkilatın Deniz Seki’den büyük mü? Hayır. Çünkü istihbarat teşkilatın herkesin gözü önünde olan ve uyuşturucu ticareti yapmaktan hüküm giymiş Deniz Seki’yi kaçırdı gitti elinden. Şimdi nerede olduğu bilinmiyor Seki’nin. Deniz Seki gerçekten senden büyük çünkü kendisi ortada yok ama albümü Ekim’de bütün müzik marketlerinde yerini alacak. Sen ona bir de imza günü düzenlersin olur biter Türkiye.

Ya senin nomos’un, yani kanunun, yani namusun, Ali Ağaoğlu’ndan büyük mü? Hayır. Çünkü Ali Ağaoğlu bu sistemin temel direklerinden. Ağaoğlu bu sistemi döndüren gücün ta kendisi. Ağaoğlu para, kar ve mülk hırsı. Ve biz çok iyi biliyoruz ki, bu ülkede adalet, işte bu “mülkün” temeli. Kanun da bu mülkün koruyucusu. İşte bu nedenle daha geçenlerde, Ağaoğlu’nun da inşaatlarının bulunduğu Ataşehir Finans Merkezi arazisi CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden alınarak AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne bağlandı. Hem de bir gecede. Bu kanun kuşkusuz düzeni korumak için çıkarıldı ve burada “düzen” Ağaoğlu’ydu.  

Peki senin emniyet teşkilatın, İstemi Kağan Türkoğlu’ndan büyük mü? Hayır. Çünkü İstemi Kağan Türkoğlu “yüce” bir AKP milletvekilinin “kutlu” oğlu ve biz biliriz ki Erdoğan’ın dava arkadaşları ve onların çocukları ve torunları ve hatta akrabaları her şey ve herkesten daha büyüktür bu ülkede. O nedenle bu “kutlu oğul” Hatay’da senin polislerini sıraya dizip neredeyse sıra dayağı çekebilir. Ve yine o nedenle koskoca teşkilatından buna ses çıkaran komiser yardımcısını vicdanın sızlamadan açığa “almak zorunda” kalırsın Türkiye.
Senin adalet sistemin Hrant’ın katillerinden Erhan Tuncel’den büyük mü? Sümme haşa. Çünkü o “büyük zat” senin isteyip de yapamadıklarını yapmakla görevlendirilmiştir. Devletinin canını sıkanları temizlemek için vardır. Çünkü o zat bir zihniyettir ve senin Mustafa Suphi’den beri boğdurma, vurma, faili meçhullere kurban etme operasyonlarının başında hep o vardır. O da senin sisteminin işlemesi için en gereklilerdendir. Üstelik hizmetleri bununla da kalmaz onun. Daha geçen gün verdiği beyanatta olduğu gibi O aynı zamanda Türkiye’de “ekonomik krizleri ve darbeleri” bile önlemekle mükelleftir. Sen onu baş tacı yaparsın o da sana hep hizmet eder Türkiye.

Peki senin ekonomi ve maliye bakanlıkların Rıza Sarraf’tan büyük mü? Hayır. Çünkü bizzat Rıza Sarraf “bu ülkenin cari açığını ben kapadım” derken senin bakanların ağzını açıp onun sözü karşısında tek söz bile edemez. Sen yolsuzluk yapan bakanlarını mecbur kalıp “işten atabilirsin” ama “düzen”in asıl çarkı olan Sarraf’a bu yüzden dokunamazsın.
Peki senin işçilerinin kanı sabahları taze sıkılmış bir portakal suyundan önemli mi? Hayır. Çünkü hiçbir işçinin kanı senin için sabah içilecek olan bir bardak taze sıkılmış portakal suyundan değerli olmadı bu ülkede. Eğer olsaydı son on yılda 13 binden fazla işçinin ölümüne az da olsa sesin çıkardı Türkiye.

Sen illaki büyümek mi istiyorsun? O zaman işe Seda Sayan’ı geçmekle başla. Çalışırsan yapacağına eminim. Bir kudrete falan muhtaçsan nerede bulabileceğini kimseye sorma. Damarlarını kesmeneyse inan hiç gerek yok. Aklını kullansan yetecek sana Türkiye.