Gazeteci Murat Yetkin, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna aday olabilecek isimleri yazdı. Yetkin'in yazısına göre Mehmet Şimşek dönmeyi reddettiği takdirde en çok öne çıkanlar Lütfü Elvan, Cevdet Yılmaz ve Şahap Kavcıoğlu.

Kaynak: Haber Merkezi
Murat Yetkin: Erdoğan kazanırsa Hazine ve Maliye Bakanlığı için yedekte 3 isim var

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinreport'taki yazısında iktidarın ve muhalefetin ekonomi kurmaylarını yazdı. Millet İttifakı'nın kazanması halinde ekonomi kadrosunun büyük ölçüde hazır olduğunu belirten Yetkin, Erdoğan'ın ise yeni aktör üretemediğini ifade etti.

Erdoğan'ın seçimleri kazanması halinde ekonomi direksiyonunu teslim etmek için Mehmet Şimşek'ten hala umudu kesmediğini öne süren Yetkin, Ankara kulislerinde ismi en çok öne çıkan yedek adayları şöyle yazdı:

"Örneğin damadı Berat Albayrak’tan sonra göreve getirip aldığı Lütfü Elvan. Örneğin daha önce bakanlık yapmış olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz. Örneğin 'Sözümden çıkmıyor' diye takdir ettiği Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu."