Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Son yılları saymazsak AK Parti döneminde enflasyon ortalaması yüzde 8-9 civarındadır" sözlerini "İtiraf niteliğindedir" diyerek eleştiren Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'na yanıt verdi. Muş, "Artık genel başkansın. Ehliyet ve liyakate göre parti kadrolarını belirledin. Önümüzde seçim var. 49,5’un buçuğunu aldığın zaman ne kadar liyakatli olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Muş'tan Davutoğlu'na: 49,5’un buçuğunu aldığın zaman ne kadar liyakatli olduğunu göreceğiz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'AK Parti 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' kapsamında Bitlis'te birtakım ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlerinin ardından AKP İl Başkanlığı'na geçen Muş, burada açıklamalarda bulundu. Muş, "Son yılları saymazsak AK Parti döneminde enflasyon ortalaması yüzde 8-9 civarındadır" sözlerini, "Bakan Muş'un sözleri itiraf niteliğindedir. Söylediği sözler gerçekten komedi. Türkiye'nin son yılları ne zaman? Erdoğan yok mu son dönemlerinde? Bu dönemin hesabını kim verecek? Enflasyon canavarı teker teker her kesimi yutuyor" ifadeleriyle eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yanıt verdi.

'49’U GEÇTİM BUÇUK OY ALSIN DA GÖREYİM'

Davutoğlu'nun, konuşmasını kestiğini öne süren Muş, "Siyasi hırsları yüzünden burnunun önünü görmeyen bir dönem bizde de siyaset yapan fakat bundan medet uman yani önüne arkasına bakmadan konuşmanın, ne kastettiğimi anlamadan ya da anlamak istemeden bunu gündemine taşıyan, sırf 6'lı masada kendine bir yer bulmak için bunun üzerinde dövünen kim olduğunu sizler iyi biliyorsunuz. 1 Kasım seçimlerinde partimiz yüzde 49,5 oy aldığında bunu ben aldım diyen, hadi 49,5’ini geçtim, 49’u geçtim buçuk oy alsın da göreyim. Her gün ehliyetten liyakatten bahseden bir devlet adamının adabına yakışmayacak sözleri genel başkan koltuğuna taşıyan ve genel başkanımıza her gün söyleyen ve her şeyin en iyisini ben bilirim, diyen 2 sözünden biri liyakat olan bu siyasetçiye şunu söylemek istiyorum ‘Artık genel başkansın. Ehliyet ve liyakate göre parti kadrolarını belirledin. Önümüzde seçim var. Az önce de söyledim 49,5’un buçuğunu aldığın zaman ne kadar liyakatli olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Muş'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye çok önemli değişim ve dönüşüm sürecinden geçiyor. Ülkemiz 20 yıldır AK Parti ve onun lideri tarafından yönetiliyor. Mukayese ettiğinizde birçok hizmet bu ülkeye kazandırıldı. Ekonomisi 1 trilyon dolara geldi. Dış ticaret hacmi 700 milyar dolara geldi. Avrupa’nın sayılı büyük ekonomilerinden dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasına girdik. Bu bizim için yeterli mi? Değil. Artık 2'nci yüzyılın inşasını yapacağız. Burada çok daha büyük sanayi tesislerini, entegre tesislerini inşa edeceğiz. Tıpkı iki gün önce açılışını yaptığımız Türkiye’nin otomobili Togg gibi büyük sanayi tesislerini Türkiye’ye kazandıracağız. Bizim bir amacımız var. Bitlis’in de bölgenin de, Türkiye’nin de refahını, hayat standardını yükseltmek. İnsanların daha mutlu bir ülkede yaşamasını temin etmektir. Fuzuli tartışmalarla, kayıkçı kavgalarıyla, boş gündemlerle Bitlis’in de bölgenin de, Türkiye’nin de gündemini meşgul etmek istemiyoruz.

'ÜLKELER ENFLASYONU KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN BİR ARAYIŞ İÇERİSİNDE'

Türkiye’nin enerji piyasasında ödediği 35-40 milyar dolar olarak değişir. Geçen yıl 51, bu yıl 100 milyarın üzerine çıkmış. Emtia fiyatlarındaki inanılmaz artışlar bütün dünyayı etkilediği gibi bizi de etkiliyor ve enflasyonda yükselmelere neden oldu. Enflasyon haricinde Türkiye’nin makroekonomik dengeleri çok sağlıklıdır. Şunu özelikle ifade etmek isterim enerji fiyatlarındaki artışlar emtia fiyatları üzerindeki artışlar dünyada sadece bizde değil son 40 yılın en yüksek enflasyonunu yaşatıyor. Bütün ülkeler enflasyonu kontrol altına almak için bir arayış bir çaba içerisinde. Herkes farklı bir yöntem uyguluyor. Bazıları resesyona giriyor. Ancak hala kontrol altına alınamamış. Dolayısıyla bu şartlar altında bazı mücadeleler veriliyor.

'ENFLASYONU KONTROL ALTINDA TUTMUŞ BİR PARTİYİZ'

Son 40 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyoruz. Türkiye'de enflasyonu kontrol altında tutmuş bir partiyiz. Bunu kesip başka yerlere çekmenin hiç kimseye faydası yoktur. Sadece insanı küçültür. Biz yolumuza bakıyoruz. Devlet idaresinde tecrübe önemli bir şeydir. Artık kaptan sizsiniz. Dümen sizin elinizde ve hangi yöne gideceğinize siz karar veriyorsunuz. Fırtınalı sulardan geçiyor dünya. Nereye gideceğinizi bilmezseniz gemiyi batırırsınız. Nerede kaya ve risk var bilirseniz geminizi oradan uzak tutarsınız. Devlet idaresinde onun için tecrübe çok önemlidir. Bugün Türkiye’yi 20 yıldır yöneten bir tecrübe 6-8 ay sonra milletin karşısına çıkacak. Tecrübe olmadan verilen kararlar izleri bilinmeyen yerlere sürükler. Oysa tecrübe sizi bambaşka yerlere götürür. Dünya hiç olmadığı kadar gergin ve öngörülemez bir süreçten geçiyor. Türkiye, bu süreci yönetiyor. Eğer dalgalanmaları Türkiye'de bu kadar hissetmiyorsak bunun bir sebebi var. Hükümetin güçlü olması, liderlerin bunu göğüslemesindendir. Yoksa bu hadiselerden çok daha vahim sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Alım gücümüzde enflasyondan kaynaklı bir nebze düşmüş olabilir ama bunu üç kat artıran bu iktidardır. Yine geldiği yerin üstüne çıkaracak olan bu iktidardır. Sanayi sitesi, fabrika, üretim dışında bir gündemimiz yok. Bunları konuşuyoruz. İnsanların, bölgenin, Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Üreterek kazanmak zorundayız. Üreterek Türkiye'ye döviz sokmak zorundayız. Gelecek Türkiye'nindir. İnşallah haziranda yapılacak seçimlerle yeniden güven tazeleyerek Cumhurbaşkanımızı ve arkasında güçlü duracak meclisi seçeceğiz"

DHA