21 yıl Genel Başkanlığını yürüttüğü Demokrat Parti ile olan bağını koparan Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Pazar günkü seçimde bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleyecek.

Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğini ima eden Serdar Denktaş istifa etti

Kuzey Kıbrıs’ta seçime günler kalırken Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu olan Serdar Denktaş, ikinci turda Mustafa Akıncı'ya oy vereceğini ima ederek partisiyle bağlarını kopardı.

28 yıl içinde emek harcadığı, 21 yıl Genel Başkanlığını yürüttüğü Demokrat Parti ile olan bağını çarşamba akşamı katıldığı MYK toplantısında sonlandırdığını açıklayan Denktaş, pazar günkü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 4.20 oranında oy almıştı.

ONURUMUZA SAHİP ÇIKALIM

Seçim boyunca "İrademize sahip çıkalım" çağırısı yaptığını ifade eden Denktaş açıklamasında, “Partim kendi onuruna sahip çıkamıyorsa bana düşen görev kendi onuruma sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

Denktaş, “İkinci tura kalan iki aday ilk turda rakiplerimdi ve her ikisini de eleştirmiştim. Ben kendi düşüncelerimi halkımıza anlatmaya çalışırken çeşitli suçlamalarla da yüz yüze kaldım” görüşünü paylaştı.

mustafa-akinci-yi-destekleyecegini-ima-eden-serdar-denktas-istifa-etti-792982-1.
Fotoğraf: Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı

Denktaş, kendi özgür iradesiyle oyunu iki adaydan birine kullanmak için sandığa gideceğini belirterek, “Kimsenin iradesine yön verme gibi bir uğraş içerisinde olmayacağım. Seçilecek aday kim olursa olsun makamda olduğu sürece o makama saygılı olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

DEMOKRAT PARTİ ÜÇ PARÇA

Merkez sağ partilerden Demokrat Parti seçimin ikinci turunda hangi adayı destekleyeceği konusunda üçe bölünmüş durumda. Partinin bir bölümünün AKP’nin adayı Başbakan Ersin Tatar’dan yana tavır alması Genel Başkan Denktaş’ı istifaya götürürken bir kesim Mustafa Akıncı’yı desteklerken, üçüncü bir kesim de kararını vermiş değil.

ANA MUHALEFET CTP DE AKINCIYI DESTEKLEYECEK

Öte yandan adada Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı'yı destekleme kararı almıştı.