Kenya ve Filistin’de koronavirüsün mutasyona uğramış türleri tespit edildi.

Mutasyona uğramış koronavirüs iki ülkede daha görüldü

Kenya ve Filistin’de mutasyona uğramış yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarına rastlandı. Kenya’da koronavirüsün Güney Afrika'da tespit edilen hali görülürken, Filistin’de, İngiltere’de tespit edilen varyant görüldü.

Tespit edilen vakalara ilişkin detaylar şöyle:

KENYA

Güney Afrika'da görülen koronavirüsün mutasyona uğramış türünün, Kenya'da da görüldüğü bildirildi.

The Daily Nation gazetesinin haberine göre, Kenya Sağlık Bakanlığı Sağlık Genel Direktörü Patrick Amoth, ülkeye Güney Afrika'dan geldiği tespit edilen 2 kişide mutasyona uğramış türün rastlandığını söyledi.

Amoth, belirti göstermeyen kişilerin sonrasında ülkelerine döndüklerini dile getirdi. "510Y.V2" olarak isimlendirilen türe daha önce İngiltere'de de rastlanmıştı.

Söz konusu türün bir önceki türlere nazaran yüzde 50 daha hızlı yayıldığı tespit edilmişti. Kenya'da 99 bin 630 vaka tespit edilirken 1739 kişi virüsten ötürü hayatını kaybetti.

FİLİSTİN

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, Filistin'de 17 kişide İngiltere kaynaklı koronavirüsün yeni mutasyonunun tespit edildiğini açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle yaptığı açıklamada, başkent Kudüs'ün çevresinde yer alan Beit Surik, Bir Nabala, Al Jadira, Beit Hanina, Al Ram ve Shuafat bölgelerinde toplam 17 kişide İngiltere kaynaklı Covid-19'un yeni mutasyonunun tespit edildiğini duyurdu.

Bakan Keyle, Bakanlık'taki koruyucu hekimlik ekiplerinin, hastaların sağlık durumlarını takip edeceğini ve vakaların tespit edildiği bölgelerde gerekli incelemeleri yapacağını ifade etti.

Öte yandan Filistin’de toplam vaka sayısı 154 bin 63’e, toplam can kaybı ise bin 757’ye ulaştı.

(AA-İHA)