Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförünün öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında bir şüpheli gözaltına alındı. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan kişinin Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu ortaya çıktı. Akçekaya, türbe ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için şikayet edilen ve hakkında inceleme başlatılan İBB Başkanı İmamoğlu'nu kendisinin şikayet ettiğini söylemiş, Cumhurbaşkanlığı'ndan da yalanlama gelmişti.

Nazmi Arıkan cinayeti: Gözaltına alınan kişinin Tokatspor Kulübü Başkanı Akçekaya olduğu ortaya çıktı

Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförünün, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan katil zanlısının Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu ortaya çıktı.

Arıkan, beraberinde şoförü Şerif Eker ile bayram tatili için gittikleri Gelibolu'da çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldü.

DHA'nın aktardığına göre, bayram süresince çiftlik evinde kalan Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in cansız bedenlerinin evin yemek yenilen salon kısmında bulunduğu ifade edildi.

Arıkan'ın salı gecesi son olarak çiftlikte görev yapan veteriner ile saat 23.00'e kadar birlikte olduğu ve gece yarısı da bir yakınıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdiği tespit edildi. Gece yarısından sonra ise Arıkan ve şoförüne ulaşılamadığı ortaya çıktı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında, 1 kişi İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sabaha karşı Gelibolu İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen erkek şüphelinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

TOKATSPOR KULÜP BAŞKANI CİNAYET ŞÜPHESİYLE GÖZALTINDA

Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan kişinin Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu öğrenildi. Jandarmadaki sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen Akçekaya'nın, olay günü İstanbul'dan Karainebeyli köyündeki Nazmi Arıkan'ın çiftliğine geldiği belirlendi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM YAPMIŞ

Akçekaya'nın, gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesabından canlı yayın açarak, Nazmi Arıkan ile aralarında geçen yıl yaşanan olayları anlattığı belirlendi.

Akçekaya, 6 gün önce sosyal medyadan yaptığı bir başka paylaşımda ise Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları olarak kendisiyle yapılan lisans anlaşmasının iptal edildiğine dair yazıyla birlikte şu paylaşımı yaptı:

"Sevgili dostlar hakkımda kurumlarımla ilgili mesnetsiz haberlerin sebebini tekrar belgeleriyle açıklamak istiyorum. 3 yıl önce bugün işlettiğim Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarım (8 şube) dersler başlamasına 1 ay kala (2.500 öğrenci) tam 3 yıl önce bugün 7 Temmuz 2019 tarihinde internet sitesinde ekteki şekilde ilan etmiştir. Bu duyuruyu şubelerimi, ismimi yayınlayıp, kitap yayın vermeyerek binlerce insanı mağdur etmiş, kayıt sildirme furyası başlatmıştır. 10 yıllık anlaşmamızı sebep göstermeden, haber vermeden bozmuş tüm düzenimizi altüst etmiştir. Eğitim sektöründe kayıtlarımızı 12 Ocak 2019 tarihinde yaptığımız bursluluk sınavıyla aldığımız bir sistemde 1 ay kala böyle bir hareket iyi niyetten uzak tamamen bir kumpastır. Binlerce öğrencinin bu durumu sebebiyle PLANLI BİR ŞEKİLDE şahsımı, şirketlerimi zora sokmuşlardır. Öğretmenlerle anlaşmalar Haziran 2019'da yapılmış, bina kiraları, SGK vergi hepsi alınan kayıtlarda kullanılıp ödenmişken derslerin başlamasına az bir zaman kala bu hal ticari olarak tüm sistemimi zora sokmuştur. 2016 yılında 10 yıllığına anlaşmış ve bozulmaması adına iki eski şirketi de (Tutkum Fen Bilimleri Lmt ve Beylikdüzü Fen Bilimleri Lmt) devir almışımdır. Bu anlaşma kesinlikle bozulmayacak diye sözleşmişizdir. Anlaşma bozulursa ilk yılımın cirosu kadar dövize çevirerek (2016-2017 eğitim dönemi cirom 5.000.000$) bana ödeme sözü vermişlerdir. Sonuç olarak bunu uygulamamışlardır. 3 yıldır büyük zorluklar içinde götürdüğümüz sistem artık tamamıyla tıkanmıştır. Ticari ve itibari suikast yapılmıştır. Takdir kamuoyunundur."

ARIKAN'A AİT ÇİFTLİĞE GİTTİĞİ BELİRLENDİ

Jandarmadaki sorgusu devam eden Akçekaya'nın suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Jandarma, olay günü Akçekaya'nın İstanbul'dan otobüsle Gelibolu ilçesine geldiğini, ardından taksiyle Karainebeyli köyündeki Nazmi Arıkan'a ait çiftliğe gittiğini belirledi.

OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker, tamamlanan otopsilerinin ardından cenaze araçlarıyla İstanbul'a götürülmek üzere yola çıktı. Nazmi Arıkan'ın oğlu Kurtuluş Arıkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenazenin yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda ikindi namazının ardından defnedileceğini söyledi. Arıkan, ayrıca Ataşehir Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları'nda da tören yapacaklarını belirterek, başsağlığı dilemek isteyenleri burada ağırlayacaklarını ifade etti. Şoför Şerif Eker'in cenazesi ise yarın öğle namazının ardından Beykoz ilçesinde toprağa verilecek.

İMAMOĞLU'NU CİMER'E ŞİKAYET ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, geçen sene sosyal medyadan yaptığı açıklamada, türbe ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için hakkında inceleme başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu CİMER'e kendisinin şikâyet ettiğini söylemişti.

Akçekaya, "Ekrem İmamoğlu’nu CİMER’e şikâyet eden benim. Ufuk Akçekaya yani Tokatspor FK başkanı. Aynı zamanda eğitimciyim. Benim hayatımı alt üst ettiler. 3 kişi bunlar. Bunların içinde Ekrem İmamoğlu da var” açıklamasını yapmıştı.

CİMER Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Evren Başar, "Bu kişinin CİMER kayıtlarında böylesi bir başvurusu söz konusu değildir" açıklaması yapmıştı.