Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun, 2023 yılı Mart ayında yıllık 50,5 seviyesine gerilediğini belirterek, gelecek dönemde de bu eğilimin devam etmesini ve enflasyonun tedrici bir şekilde gerilemesini beklediklerini ifade etti.

Nebati: Enflasyonun tedrici bir şekilde gerilemesini bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Konya İş Dünyası Buluşması" programına katıldı.

Nebati, burada yaptığı konuşmada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kalem oyunuyla ve baz etkisiyle gerileyen enflasyon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Nebati, 2022 yılı Kasım ayından bu yana düşüş eğilimi devam eden enflasyonun, 2023 yılı Mart ayında yıllık 50,5 seviyesine gerilediğini anımsatarak, gelecek dönemde de bu eğilimin devam etmesini ve enflasyonun tedrici bir şekilde gerilemesini beklediklerini söyledi.

"Yenilikçiliği ve girişimciliği destekleyecek, ihracat odaklı büyümeye devam ederek kaynaklarımızı üretken alanlara yönlendirmeyi sürdüreceğiz" diyen Nebati, "İnsanımızın refahı ve huzurunu merkeze alan bir yaklaşımla, istikrarlı ve giderek daha da güçlenen bir ekonomi her daim önceliğimizdir. Türkiye Yüzyılı'nda, ülkemizin her alanda dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.