Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun “Yurt dışından 300 milyar dolar gelecek” sözlerine hedef alan Nebati, “Ya yalanını yesinler, nasıl gelecek izah et. Yok, kaynak yok. Kiminle görüştün, yok. Ne pazarlığı yaptın, yok” diye konuştu.

Kaynak: AA
Nebati, Kılıçdaroğlu'nun vaadini inandırıcı bulmadı: "Yalanını yesinler"
Fotoğraf: AA

Mersin’de konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’na “Yurt dışından 300 milyar dolar gelecek” sözü üzerinden yüklenen Nebati, “Ya yalanını yesinler, nasıl gelecek izah et. Yok, kaynak yok. Kiminle görüştün, yok. Ne pazarlığı yaptın, yok” ifadelerini kullandı. 

"BİZDE DIRDIR, MIŞ MIŞ, YALAN, DOLAN YOK" 

Mersin'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati,  şunları söyledi: 

"Diyor ki 'Biz gelince her şey çok iyi olacak, bahar gelecek'. Tamam da ben de çıkıp söyleyeyim o zaman bunların söylemleriyle 'Efendim ben devam edersem beni Mars'a gönderecek, ben devam edersem denizin 5 bin metre altına yüzerek gireceğim'. Ya böyle şey olur mu? Ne öneriyorsun? Efendim diyor ki 'Biz gelince yurt dışından 300 milyar dolar gelecek'. Ya yalanını yesinler, nasıl gelecek izah et. Yok, kaynak yok. Kiminle görüştün, yok. Ne pazarlığı yaptın, yok. 'Ben gelince şöyle olacak' eee biz, siz gelince yaptıklarınızı da gördük, işte İstanbul Büyükşehir Belediyesinde. Dizdiler arabaları Yenikapı'ya, 'bakın dediler israf' müdürlerin altındaki arabaları. Seçim bitti, üç katı yüksek fiyatla onları iade ettiler, yenisini ve daha fazlasını kiraladılar. Bunlar, 'namus şeref sözü' dediler, 'kimseyi işten çıkarmayacağız'. İlk gelir gelmez yaptıkları şey insanları işinden etmek oldu. Sonra da malum yerlerden getirip işe başlattılar. Yeter mi? Dünyanın yüzkarası bir toplantısını yaptılar. Ne toplantısı biliyor musunuz? Temel atmama toplantısı. Aslında kendi yüzlerini, durumlarını ortaya koyan bir şey. Ya bir siyasetçi, bir belediye başkanı, bir bakan temel atar, sonra da açılışına gider. Bunlar, 4 yıldır ne yaptı yok bir şey, sıfır. Ondan sonra da sadece konuşma, dırdır. Bizde dırdır yok, mış mış yok, yalan yok, dolan yok, ne var hizmet var. Onun için biz 'durmak yok yola devam' diyoruz."