Kampiz Umut grubu üyeleri ve gönüllüler, İzmir Kemalpaşa Örnekköy Mahallesi Akalan köprü mevkinde yaşayan köpeklerin birçoğunun hastalanması ve ölmesi üzerine bölgeyi ziyaret etti. Kampiz Umut grubu adına açıklamada bulunan Ercan Esirgemez, Nif Çayı'na akan fabrika atık suyunun denetlenmesini ve köpeklerin tedavisinin sağlanması çağrısında bulundu.

"Nif Çayı'na dökülen fabrika atık suları denetlenmezse köpekler hastalanmaya devam edecek"

DİLAN ŞAHİNBAŞ

İzmir Kemalpaşa Örnekköy Mahallesi Akalan köprü mevkinde yaşayan köpeklerin birçoğunun hastalanması ve ölmesi üzerine Kampiz Umut grubu üyeleri ve gönüllüler bölgeyi ziyaret etti.

Kemalpaşa Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, 3 hasta köpeğin tedavi altına aldığı, bölgede bulunan diğer köpeklerin beslendiği ve Nif Çayı'nın temizleme çalışmalarının başlandığı duyurulmuştu.

Kampiz Umut üyeleri ve bölgeye düzenli olarak giden gönüllüler, köpeklerin Nif Çayı'na dökülen fabrika atık sularından içmeleri sonucu birçoğunun öldüğünü ve büyük bir kısmının da uyuz hastalığına yakalandıklarını ifade etti.

15 gönüllünün ve 1 veteriner hekimin katılımıyla gerçekleşen ziyarette, bölgede bulunan köpeklere mama dağıtıldı ve içme suları tazelendi.

Kampiz Umut grubu adına açıklamada bulunan Ercan Esirgemez, gönüllülerin çabalarıyla yürütülen besleme çalışmalarına Kemalpaşa Belediyesi'nin yeterli desteği veremediğini, halen tedavi, aşılama ve kısırlaştırma bekleyen köpeklerin olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Nif Çayı'na dökülen fabrika atık sularının ve çevrede bulunan çöp ve moloz kirliğinin de ortadan kaldırılmadığı sürece bölgedeki köpeklerin hastalanmaya devam edeceğini belirten Esirgemez, çevre köylerde yaşayan yurttaşların da bu atıklardan etkileneceğini ifade etti.

Kemalpaşa Belediye'sine çağrıda bulunan Esirgemez, "Nif Çayı'na akan fabrika atık suyunun denetlenmesini ve burada yaşayan köpeklerin kısırlaştırılması, hasta olanların tedavisinin sağlanması ve beslemelerin düzenli hale getirilmesi için çağrı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.