Novella özellikle son zamanlarda edebiyat dünyasında sık bilinen bir kavram haline geldi. Temel olarak öyküden uzun romandan kısa anlatılara yapılan bir adlandırma olan novella, günümüzde sık okunan edebi formlar arasında bulunuyor. Peki, tam olarak novella nedir, özellikleri nelerdir?

Novella nedir, özellikleri nelerdir?
Novella nedir, özellikleri nelerdir?

Novella özellikle son zamanlarda edebiyat dünyasında sık bilinen bir kavram haline geldi. Temel olarak öyküden uzun romandan kısa anlatılara yapılan bir adlandırma olan novella, günümüzde sık okunan edebi formlar arasında bulunuyor. Novella nedir ve özellikleri nelerdir sorusunun yanıtını haberimizin detaylarında ulaşabileceksiniz.

Novella nedir?

Novella nedir sorusuna yanıt olarak kısa roman veya uzun öykü yanıtı verilebilir. Genellikle roman kadar uzun değil, ancak kısa öyküden daha uzun olabilmektedir. Novellanın kısa öyküden en büyük farkı bir karaktere odaklanmak yerine birden fazla karaktere odaklanabilmesidir.

Novella özellikleri nelerdir?

Novellalar, karakterlerin duygusal durumlarını ve iç dünyalarını keşfetmek için okura zaman sunar. Bu edebi tür, karakterleri, olayları ve çatışmaları daha detaylı bir şekilde ele alabilir ve bir romandan daha yoğun bir şekilde hissettirebilir.

Bu eserler ayrıca kısa öykülerden farklı olarak, birçok farklı temaya veya konuya sahip olabilirler. Ancak genellikle, bireysel trajediler, insan doğası, aşk, özgürlük, hayatta kalma mücadelesi, değişim ve toplumsal konular gibi evrensel konuları ele alırlar.

Bazı ünlü novella örnekleri arasında Ernest Hemingway'in "Yaşlı Adam ve Denüz", Franz Kafka'nın "Dönüşüm", Joseph Conrad'ın "Karanlığın Yüreği" gibi eserler sayılabilir.