Gazetemizin eski Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu, aramızdan ayrılışının 12. yılında ailesi ve yol arkadaşları tarafından anıldı.

Kaynak: Haber Merkezi
O'nsuz 12. yıl: Gazetemizin eski Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu anıldı

12 yıl önce bugün aramızdan ayrılan, gazetemizin eski Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu, ailesi, çalışma arkadaşları ve yol arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Anmaya Çeşmecioğlu’nun eşi Kader Çeşmecioğlu, gazetemizin çalışanları ile Çeşmecioğlu’nun dostları katıldı.

Mezar başında yapılan konuşmalarda Çeşmecioğlu’na olan özlemin her geçen yıl arttığı belirtildi.

İBRAHİM ÇEŞMECİOĞLU KİMDİR?

1 Mayıs 1960'ta Eskişehir'de doğdu. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda eğitim görürken 12 Eylül darbesinde tutuklanan Çeşmecioğlu, Eskişehir Devrimci Yol Davası'ndan yargılandı ve Eskişehir Askeri Cezaevi'nde iki yıl tutuklu kaldı.

Cezaevinden çıktıktan sonra Ankara'da Barış, Ulus ve Günaydın gazetelerinde çalıştı. 1986'da İstanbul'a yerleşen Çeşmecioğlu, Demokrat Dergisi, İşçilerin Sesi Dergisi, Sabah ve Milliyet Dergi Grubu'nda görev aldı.

2004'ten beri BirGün gazetesinde Sorumlu Yazı İşleri Müdürü'ydü. Çeşmecioğlu, kurucularından olduğu ÖDP Parti Meclisi ve İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Son olarak ÖDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor, Emekçinin Sesi dergisinin çıkmasında rol alıyordu.

17 Haziran 2011 günü tedavi gördüğü hastanede geçirdiği beyin kanamasının ardından hayatını kaybeden Çeşmecioğlu, 19 Haziran 2011’de yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle, Devrimci Yol bayrağına sarılı tabutuyla son yolculuğuna uğurlanmıştı.