ÖDP'den Haydarpaşa Garı için eylem çağrısı: 'Haydarpaşa Gardır, Gar Kalacak'

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Garı İhalelerinden hukuksuz bir şekilde elenmesinin ardından bir tepki de Özgürlük ve Dayanışma Partisi İstanbul İl Örgütü'nden geldi. ÖDP sosyal medya hesabından bir paylaşımdan bulunarak yurttaşları dayanışmaya çağırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihaleden elenmesinin ve ihalenin eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verilmesinin ardından gelen tepkiler büyüyor.

İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından İBB'nin hukuksuz bir şekilde Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ihalesinden elenmesi sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Konuyla ilgili olarak birçok avukat şuç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

ÖDP'DEN EYLEM ÇAĞRISI

Konuyla ilgili bir tepki de ÖDP'den geldi. ÖDP sosyal medya hesabından bir paylaşımdan bulunarak yurttaşları hukuksuz şekilde rantçılara peşkeş çekilen Haydarpaşa Garı önünde dayanışmaya çağırdı.

ÖDP'nin açıklamasının şu şekilde:

Kamusal alanlarımız yandaşa peşkeş çekiliyor. Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının ihalesinde usulsüz yapılarak, ihale eski Okçular Vakfı Genel Müdürünün şirketine verildi. 'Haydarpaşa Gardır, Gar Kalacak' demek için yarın 13.00'te Haydarpaşa Garı önündeyiz.