Kaynak: AA
ODTÜ'lü akademisyenler, 23 Nisan etkinliğinde çocukların sorularını deneylerle yanıtladı

ANKARA (AA) - ODTÜ Bilim İletişimi Ofisince, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Çocuklar soruyor, ODTÜ hocaları yanıtlıyor" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

ODTÜ'den yapılan açıklamaya göre, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda yapılan etkinlikte, Altındağ Çocuk Sevenler Derneği İlkokulu, Mamak Çocuk Sevenler İlkokulu ile Altındağ Mehmet Memişoğulları Ortaokulu öğrencileri konuk edildi.

Etkinlikte, okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerinin kısa videolar halinde yönelttiği bilimsel sorular deneylerle cevaplandırıldı.

Proje tasarımını ODTÜ Toplum ve Bilim Merkez Başkanı, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eren Kalay'ın yaptığı etkinlikte, Kalay ile Fizik Bölümü'nden Doç. Dr. Hande Toffoli, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve ODTÜ Robotik ve Yapay Zeka Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezinden Doç. Dr. Erol Şahin ile Biyolojik Bilimler Bölümü'nden Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Acar, öğrencilerle çeşitli deneyler gerçekleştirdi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Nejan Huvaj'ın da çocukların deprem konulu sorularına videolu yanıt verdiği etkinlikte, ODTÜ Kimya, ODTÜ Hip-Hop ve ODTÜ Jonglörler toplulukları gösteri sundu.

Programın tamamına, ODTÜ YouTube kanalından ulaşılabilecek.