Okmeydanı'nda Filistin'e destek eylemi

İstanbul Okmeydanı'nda İsrail'in Filistin'e saldırıları protesto edildi.

"Filistin halkı kendi topraklarında yaşayabilmek için özgürlük mücadelesi veriyor. Yıllardır siyonist İsrail’in saldırıları ve katliamları karşısında direnen Filistin halkı, bugün de katliamlara karşı direniyor," diyen Okmeydanı halkı, " "Siyonist İsrail 1 haftadır çocukları bile katleden saldırılarına devam ederken Filistin halkı bu saldırılara karşı bedenlerini siper ediyor, canı pahasına direniyor. Bizler bu ülkenin onurlu insanları olarak Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz," mesajı verdi.

"Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu katliama sessiz kalmak insanlık suçudur. Emperyalist devletler her zamanki gibi İsrail’den yana tavır alarak niyetlerini belli etmiştir. İsrail’in katliamlarına karşı sessiz kalanlar bu suçta ortaktır," denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Direnen Filistin halkının sesini ancak tüm dünya da diren halklar yükseltebilir. Biz de şimdi mahallemizden bir ses yükseltiyoruz. Nehirden, denize Filistin özgür olacak. Yapılması gereken bellidir. İsrail saldırılarını ve katliamlarını derhal durdurmalı, Filistin halkının topraklarından geri çekilmelidir. AKP iktidarı başta olmak üzere, tüm dünya ülkeleri İsrail’le yapılan askeri, ticari ve siyasal tüm anlaşmaları iptal etmelidir. Bizler Okmeydanı’ndan Filistin halkının haklı davasını destekliyor, mücadelesine ses veriyoruz. Filistin halkı yalnız değildir. Yaşasın özgür Filistin."

okmeydani-nda-filistin-e-destek-eylemi-877311-1.