Okulların tekrar kapatılmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sürecin son bulmasının yurttaşların elinde olduğunu savundu. Selçuk, "Lütfen, bu kez kurallara uyalım. Sürecin son bulması elimizde" dedi.

Okullar bir kez daha kapatıldı, Bakan Selçuk topu yurttaşa attı: Bu kez kurallara uyalım

Yeni tip koronavirüs salgınında, hızlı ve kontrolsüz gelişen normalleşme süreci nedeniyle vakalarda yaşanan artış, yeni kısıtlama kararlarını da beraberinde getirdi. Buna göre, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa belirli saatlerde çıkabilecek. Hafta sonları ise ülke genelinde 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkmak yasaklanacak.

Öte yandan kısa bir süre önce yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler de 4 Ocak 2021 tarihine kadar tekrar uzaktan eğitime geçecek.

Okulların tekrar kapatılmasına yönelik eleştiriler sürerken, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş için topu yurttaşa attı.

“Biz evde de yanlarında oluruz, eğitime uzaktan da devam ederiz ama onların yeri okul” diyen Selçuk, “Lütfen, bu kez kurallara uyalım” dedi.

Selçuk’un paylaşımının tamamı şöyle:

"Okul bahçesinde nasıl mesafeli oynayacaklarına kadar düşünülmüş bir hazırlıkla beklediğimiz çocuklarımız bir kez daha evlerinde. Biz evde de yanlarında oluruz, eğitime uzaktan da devam ederiz ama onların yeri okul. Lütfen, bu kez kurallara uyalım. Sürecin son bulması elimizde."