Okulunu savunan 10 öğrenciye hapis cezası

Yaren Çolak

Ankara Üniversitesi’nde dört yıl önce okul kantinlerini bastığı belirtilen ülkücü öğrencilere karşı kendilerini savunan 10 öğrenciye hapis cezası verildi.

Cebeci Kampüsü’ndeki olay nedeniyle yargılanan sol görüşlü öğrenciler, ‘eğitim ve öğretim hakkı engelleme’ iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.
Bu öğrencilerden Barış Barışık, “Okul kantinini satırla basan ülkücüler, daha sonra bizim hakkımızda ‘Eğitim öğretim hakkımız engelleniyor’ diye şikâyette bulundu. Dava açıldı. Eğitim öğretim hakkının engellendiğine dair dosyada hiçbir delil yok” dedi.

Barışık sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara Cumhuriyet Savcılığı daha önce kovuşturmaya yer yok kararı vermişti. İkinci başvuru üzerine dava açıldı. 11 sanıktan 10’una ceza verildi. İktidarın cezalandırma politikasının yargıdaki yansıması. İtaat eden bir toplum yaratmak istiyorlar ancak bu cezalarla da bizi yıldıramayacaklar ve biz mücadelemize devam edeceğiz.”

okulunu-savunan-10-ogrenciye-hapis-cezasi-790639-1.

Aynı davadan ceza alan Ulaşcan Kurt ise şunları söyledi: “Bize ceza verildi ama ülkücüler hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Karara itiraz edip istinafa başvuracağız. Bu Cebeci’nin laik, demokratik yapısına yapılan bir saldırı.”

RUHSATLARI İPTAL EDİLEBİLİR

Ayrıca aynı dosyada yargılanan 4 hukukçunun verilen ceza nedeniyle Adalet Bakanlığı tarafından avukatlık ruhsatı iptal edilirken 3 hukukçunun ise ruhsatına el konulabilir.