AKP Sözcüsü Ömer Çelik, muhalefeti seçim sürecine saygı göstermemekle suçladı, oy sayımının devam ettiğine vurgu yaparak "Millet iradesi tam olarak tecelli etmemiş, sandıklar sayılmaya devam ediyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ömer Çelik: Millet iradesi tam olarak tecelli etmiş değil
Fotoğraf: AA

AKP Sözcüsü ömer Çelik, sandık sonuçlarının henüz belli olmadığına dikkat çekerek CHP'nin sürece saygı göstermediğini savundu.

Seçimlerde AKP'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ezici nbiçimde önce olduğunu iddia eden Çelik, muhalefetin Anadolu Ajansı'nın (AA) açıkladığı verilere olan itirazının yenilgiye gerekçe hazırlamak olduğunu söyledi. 

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sürece saygı gösteren, sonuca da saygı gösterir. CHP'nin sürece saygı göstermediğini, uyarmamıza rağmen özür dilenmediğini görüyoruz. 

Millet iradesi tam olarak tecelli etmemiş, sandıklar sayılmaya devam ediyor. 13. Cumhurbaşkanı adına konuşuyoruz diyorlar. Bu seçmen iradesine saygısızlıktır. Biz bunu reddediyoruz. 

"SİYASETİN KORUNMASINA DÖNÜK BİR SABOTAJ GİRİŞİMİ"

Bunu yaparken şöyle bir yaklaşım üretiyorlar. Onlara göre AA verileri yanlış. Ben şu kurumun, partinin verisini beğenmiyorum diyebilirler ama sadece kendi verilerinin esas kabul edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar! Peki elinizdeki veriler tam mı? Hayır tam değil. Ankara'dan İstanbul'dan İzmir'den gelecek oylar var onları da üstüne koyunca böyle sonuç çıkıyor dediklerinde bu işe başlı başına bütün bir demokratik zihniyete, demokratik çalışmalara saygısızlıktır. Siyasetin, korunması ve geliştirilmesine dönük bir sabotaj girişimidir. 

Bunu niye ısrarla yapıyorlar? Bir takım anketler yayınlamaya başladılar, kendilerine çok yüksek puanlarla seçim ilan etmeye başladılar. Buna benzer kampanya sürdürdüler. İki belediye başkanı çıkıyor, anayasal kurumların içinde olan kişiler bu süreçleri görmezden gelerek 13. Cumhurbaşkanı diye Kılıçdaroğlu'nu ilan ediyor. Cumhurbaşkanımız ezici bir biçimde önde. Cumhur İttifakı ve AK Parti ezici bir biçimde önde. Biz durum buyken seçim sonucu şudur demiyoruz. Sandıkların tamamı açılmamış çünkü. Açılmamış sandıklara oy atmış vatandaşlarımızın iradesini görmemişiz, onların oylarını yok sayacak bir yaklaşım içine girmeyi demokratik terbiye açısından sakıncalı buluruz. 

"YENİLGİYE GEREKÇE HAZIRLIYORLAR"

Bir yenilgiye gerekçe hazırlıyorlar. Ortaya çıkacak tablo karşısında mahçup olacaklar, gerginlik stratejisi oluşturmaya çalışıyorlar. Bu, Kılıçdaroğlu'nun 'seçim gecesi sokaklara çıkmayın' demesiyle başladı. Vatandaşlarımız sokaklarda, herhangi bir gerginlik yok... Türkiye, şeffaf biçimde seçim yapabilen demokratik kültüre sahip bir ülke.

Biz bu vesayet biçimleriyle mücadele etmekle deneyimli bir siyasi kadroyuz. Bütün vatandaşlarımızın moralleri düzgün olsun. Sandık siyasetin namusudur. Sonuç tecelli edecek. Biz de saygıyla karşılayacağız. Her şey yolunda gidiyor. YSK işin başındadır. Bütün siyasi partilerin temsilcileri sandık başındadır. Bütün Türkiye demokrasiye sahip çıkmaktadır. Bununla gurur duymalıyız."