Haftanın açılış maçının ardından Beşiktaş Alanya karşısında 2 puan mı kaybetti yoksa 1 puan mı kazandı? Beşiktaş bu tür maçlarda Babel’in eksikliğini hissediyor. Zira Karius’un maçı 0-0’da tutan performansının 3 puan getirmesi hünerli oyuncular sayesinde mümkün. Sergen Yalçın takımının Konya yenilgisinden gerekli dersleri çıkartmasını sağlamış olacak ki Beşiktaş karşısında beraberliğe üzülecek bir performans sergilediler.

VAR’ın hakem hatalarını ortadan kaldırması mümkün değil ancak azalttığı da aşikâr. Sivas – Göztepe karşılaşmasının hakemi oyunun kaderini değiştirecek hatasından VAR desteğiyle vaz geçti. VAR’a rağmen hatalar olmaya devam edecek. VAR sistemine yönelik eleştiriler yapmak elbette protokolün gelişmesine katkı sağlayacak. Ancak VAR’ı kendi hatalarını hakem hatalarının altına süpürmek için kullanmanın kimseye faydası YOK. Evinde Göztepe’yi VAR desteğiyle 2-0 mağlup eden Sivas, Hakan Keleş’in göreve gelmesinin ardından oynadığı 4. karşılaşmada 10. puanını topladı. Üst üste dördüncü maçını kaybeden Göztepe’de Bayram Bektaş ile yollar ayrıldı. Göztepe yönetimi bu olasılığa hazırlıklı olacak ki, İzmir temsilcisi vakit kaybetmeden Kemal Özdeş ile sözleşme imzaladı.

Trabzonspor Onur ve Burak’ı kadro dışı bıraktıktan sonra oynadığı üç lig maçını da kazanarak 6. sıraya kadar yükseldi. Kadronun en değerli iki oyuncusu kadro dışı bırakıldıktan sonra mevcut oyuncu grubunun aldığı her galibiyet Onur ve Burak’ın piyasa değerinden alıp onlara ekliyor. Konyaspor 70 dakika boyunca oyunu istediği gibi yönlendirmeyi başarmış, rakibine gol şansı vermeyip kendisi 2 önemli fırsat yakalamıştı. 70’de Mete Kalkavan’ın verdiği penaltı kararını VAR da değiştiremeyince, topun başına geçen Rodallega topu ağlara yollayarak Konyaspor’un direncini kırdı. Dolayısıyla da konuk ekip maçın son 20 dakikasında varlık gösteremedi.

Galatasaray yanlış yolda. Kaos ve gerginlikten beslenerek başarıya ulaşma dönemi artık bitti. Galatasaraylıların Lines’in pozisyonunun penaltı olup olmadığını değil, haftanın en rahat galibiyetlerinden birini elde edecekken bir puana sevinir hale nasıl gelindiğini konuşuyor olması lazım. Rizespor mevcut kadro kalitesinin üzerinde performans sergileyerek son üç maçında berabere kalarak üç puan topladı. Ancak hâlâ küme düşmenin en büyük adayı durumundalar.

BB Erzurumspor’un Mehmet Özdilek’in göreve gelmesinin ardından yakaladığı 6 maçlık yenilmezlik serisi geçtiğimiz hafta Bursa deplasmanında sona ermişti. Bu hafta da evinde ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamasına rağmen Malatyaspor’a mağlup oldu. Dadaşlar diğer şehir takımlarını kıskandıracak doluluktaki tribünlerin önünde en azından puan almalıydı.

Malatya bu galibiyetle ligin 25 puanlı 4 takımından biri oldu. İlk yarının tamamlanmasına 2 maç kala ikinci Kasımpaşa’nın sadece 1 puan gerisinde yer alan Erol Bulut’un takımı kalan maçlarda alacağı sonuçlara göre hedef güncellemesi yapabilir.

Bursa deplasmanından 3 puan alan Antalyayı ve Bülent Korkmaz’ı takdir etmek gerekiyor. Kadro kalitesi ve içinde bulunduğu koşullar sebebiyle sezona küme düşme adaylarından biri olarak başlayan Antalyaspor 15. haftanın ardından hâlâ zirve yarışının içinde olarak spor kamuoyunu yanıltmaya devam ediyor. Oynadığı oyunla sezon başından beri umut veren, son haftalarda da iyi oyunu puana çevirmeye başlayan Bursa geriye düştükten sonra Antalya’nın takım savunmasına karşı varlık gösteremedi.

Kulüp tarihinin en başarılı ve en güçlü başkanını sandığa gömerek görevi devralan Ali Koç’tan ilk yılında kimse şampiyonluk beklemiyordu. Kendisi de şampiyonluk değil, felsefe değişimi vaat etmişti. Ancak 15. hafta sonunda koskoca Fenerbahçe’nin düşme hattında olması üzeri örtülebilecek bir başarısızlık değil. İstikrar ile hatada ısrarcı olma arasındaki çizgiyi kaybeden Fenerbahçe yönetiminin sezon başında reddettiği anlayışın çözümlerinden birine yönelmekten başka çaresi kalmadı. Akhisar’a çöken kara bulutlar Cihat Arslan’ın gelişiyle yavaş yavaş dağılmaya başladı. Kalan iki haftada toplayacağı puanlar, iyi bir devre arası kampı ve sıkıntılı bölgelere yapılacak nokta transferlerle ilkbaharda hedeflerini yükseltmiş başka bir Akhisar izleyebiliriz.

İkisi penaltı atışı olan sayısız gol pozisyonu müsrifçe harcayan Kasımpaşa, sezonun en rahat galibiyetlerinden birini alması gerekirken haftayı puansız kapattı. Zirve yarışının içinde oldukları sürece bu maçta kaybedilen puanlara üzülecekler. 4 maçlık mağlubiyet serisinin ardından Ertuğrul Sağlam ile yollarını ayıran Kayseri, Hikmet Karaman yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada üç puan hasretine son verdi ve ateş hattından çıkmayı başardı. Kayserili futbolcular aşırı motive şekilde can havliyle mücadele ederek kazanmayı başarsa da oyun organizasyonundaki kronik sorunlar hala devam ediyor. Galibiyetin mevcut sorunların üstünü örtmesine izin vermemek gerekiyor.

Memleketin başkentinde top oynanacak stadyum olmayınca Ankaragücü bu hafta da Afyon’da ev sahibi taklidi yaptı. Kalesinde golü erken gören Ankaragücü önemli oyuncularının yokluğu ve rakibinin doğru yerleşimi sebebiyle pozisyon üretemeyince genç kaleci Altay’ın göz dolduran performansı da karşılığını bulamadı. Başakşehir bu galibiyetle 2018’i zirvede tamamlamayı garantiledi. Ancak vukuatlı oyuncuları ısrarla kadroda tuttukları için bu başarı kimsede sempati uyandırmıyor. Çürük elmaları ısrarla sepette tutmanın bedelini herkes bilir.

***

Haftanın golü: Adrien Regattin
En şık gol vuruşunu Fenerbahçe’ye karşı Akhisarsporlu Regattin yaptı.

Haftanın takımı: Yeni Malatyaspor
Erzurum deplasmanında ilk yarıyı 1-0 geride tamamlayıp ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 3 puan çıkartan Yeni Malatyaspor da haftanın takımı olmayı hak etti.

Haftanın teknik direktörü: Hakan Keleş
Sivasspor’a yeniden hayat veren Hakan Keleş haftanın teknik direktörü oldu.

Haftanın oyuncusu: Abdülkadir Ömür
Konya galibiyetinin gizli kahramanı genç Abdülkadir galibiyetin mimarı oldu.

onlenemez-dusus-541156-1.