Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bir eğlence mekanında çıkan tartışmada müzisyen Onur Şener'in kırık cam bardakla boynundan aldığı yara sonucu ölümüne ilişkin davada tutuklu yargılanan İlker Karakaş ve Ali Gündüz 'kasten öldürme' suçundan takdiri indirim ile 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Biri tutuklu olmak üzere diğer 3 kişi ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Kaynak: Haber Merkezi
Onur Şener davasında karar açıklandı: 2 sanığa 25'er yıl hapis cezası

Ankara'da bir eğlence mekanında çıkan tartışmada yaralandıktan sonra hayataını kaybeden müzisyen Onur Şener'in ölümüne ilişkin 5 kişinin yargılandığı davada karar çıktı.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, tutuklu İlker Karakaş ve Ali Gündüz 'kasten öldürme' suçundan takdiri indirim ile 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklu Semih S., tutuksuz sanıklar Jale E. ve Gözde G. ise delil yetersizliğinden beraat etti.

NE OLMUŞTU?

Çankaya'da, İlker K, Ali G, Semih S, Jale E. ve Gözde G, 2 Ekim'de Çayyolu Mutlukent Mahallesi'ndeki eğlence mekanına gitmişti. 

Müzik programı saat 01.00'de biten Şener, daha sonra bir arkadaşının doğum günü nedeniyle yeniden sahneye gelerek orkestra ekibi olmadan şarkı söylemeye devam etmişti.

Bu esnada şüphelilerden İlker K, sahneye gelerek istek parçası nedeniyle Şener ile tartışmaya başlamıştı. Eğlence merkezindeki diğer müşteriler ikili arasında kavga çıkmasına engel olmuştu.

Bunun üzerine şüpheli İlker K. ve diğer şüpheliler bardaklarıyla dışarı çıkmıştı. Bir süre sonra iş yerinden ayrılan Şener ve şüphelilerin ikinci kez tartışmaları kavgaya dönüşmüştü.

Şüphelilerden İlker K'nın elindeki bardakla Şener'in kafasına vurduktan sonra rastgele savurmaya devam ettiği, tanık ve diğer şüphelilerin beyanlarına yansımıştı.

Adli Tıp Kurumu, Şener'in boyun bölgesindeki delici ve kesici alet yarası nedeniyle öldüğü raporunu vermişti.

Ayrıca Şener'in ölümüne neden olan cam kırığı üzerinde şüphelilerden bazılarının doku izleri tespit edilmişti.

İddianamede, birlikte hareket ettikleri ve acıma hissi duymadan bardak kırığıyla eylemi gerçekleştirdikleri belirtilen tutuklu şüpheliler İlker K, Ali G, Semih S. ile tutuksuz şüpheliler Jale E. ve Gözde G. "canavarca hisle kasten öldürmek" ile suçlanmıştı.

Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması talep edilmişti.