Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'İçişleri Bakanlığı' iddialarına ilişkin, "Hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Özdağ'dan 'İçişleri Bakanlığı' açıklaması: Hükümet kurulmadan konuşulacak mesele değil

HABER MERKEZİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları protokol hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü TV'deki Nokta Atışı programında İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Özdağ, İçişleri Bakanlığı ile ilgili iddialara da yanıt verdi.

Özdağ, İçişleri Bakanlığı iddialarına ilişkin, "Hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil. Altılı Masa kendi içinde de konuşmamış bu konuyu, Kemal Bey bizimle paylaştı. Teknik detayları daha sonra, önce 28'ini bitirelim şeklinde karara vardık" ifadelerini kullandı.

"İçişleri Bakanı olarak sığınmacıları göndermek ister misiniz?" şeklindeki soruya Özdağ, "İsterim. Ama bu ayın 28'inden sonra diğer partiler bir araya geldiğinde, biz gelmeyiz bu ittifakın bir parçası değiliz, cumhurbaşkanı olunca sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yetkisi dahilinde diğer paydaşlarıyla konuşacağı bir konudur" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ümit Özdağ, 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını söyledi.

İki isim, basın toplantısı öncesinde anlaşmaya vardıkları protokol metnini imzaladı.

Özdağ'ın görüşme öncesi yaptığı paylaşımda "Söz, (Suriyelileri) ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım" açıklaması protokolde yer almadı ancak bazı haberlerde İçişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı'nın Zafer Partisi'ne verileceği iddia edildi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iki lider arasında "bakanlık" konusunun konuşulmadığını ifade etti.