Özgür Özel, CHP'li kurmayların ve kendisinin de katıldığı sızdırılan videoyla ilgili Öztrak'ın 'etik olmayan toplantı' değerlendirmesine "Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler" diyerek yanıt verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Özel'den Öztrak'a yanıt: Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler
Fotoğraf: Depophotos

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ile CHP'li bazı kurmayların ve kendisinin de katıldığı çevrimiçi toplantının sızdırılmasına ilişkin Sözcü TV'ye yeni açıklamalarda bulundu. 

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın toplantıyla ilgili "Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz" açıklamasını değerlendiren Özgür Özel, "İzleyicilerin taktirine bırakırım. Etik dışı hiçbir şey yapılmadı. Genel başkanı sakınan, herkesin birbirine saygılı olduğu bir toplantıydı. O toplantıdan bir etik dışılık çıkarmak genel başkan olmazsa ben olmam diyen zoraki bir bakış açısının işi. Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama ben o toplantıda etik dışı bir şey görmüyorum" dedi. 

“Merkezimiz tarafından yok sayılan duygusal kopuşa bir çare arıyoruz” sözleriyle ilgili de konuşan Özel, şunları kaydetti: 

“Yatılı okul arkadaşlarımın WhatsApp grubundan tutun da Manisa'da seçim bölgesinde karşılaştığım yaşlı bir teyzeye ya da kızımın okul arkadaşlarına kadar şöyle bir şey var: Kimse hem bize hem genel başkanımıza hem partimize karşı seçimin ertesi günü bir tepki duymuyordu. ‘Elbette hatalar yapıldı ama elden gelen yapıldı. Daha iyisini yapmalı ve başka bir yol bulmalıyız. Mevcut yol ve yöntemlerle bunu başarabildik’ diyorlardı. Her seçim sonucu seçmenin bizlere yazdığı bir mektuptur. Bu mesajı doğru algılamamız gerekiyordu ama algılayamadık. Bu durum seçmenimizde duygusal kopuşa sebebiyet verdi. ‘Cumhuriyet'in 100. Yılı dediniz ya demokrasi ya otokrasi dediniz, kaybettiniz ve hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsunuz’ duygusu arttı.”

“VİDEODA UTANILACAK TEK BİR KELİME YOK"

Özel, sızdırılan toplantı için, “Toplantıda sızan ses kaydında utandıracak ne var. Son derece ahlaklı, son derece kurallara saygılı, kimsenin kimsenin yerine imza atmadığı, sahtekarlık olmayan bir toplantı. PM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak üzere imza toplanması konuşuluyor. O video kaydında utanılacak tek bir kelime yok. Kimseyi rencide edecek bir ifade yok. Yanlış olan ne, insanların partinin ve ülkenin geleceğini düşünmesi mi?” dedi.

Özel, “Orada PM üyeleri vardı evet ama sanki Ekrem İmamoğlu başkanlık ediyor gibi algılandı…” eleştirisine, “Öyle bir şey yok. Daha önce birçok toplantı yapıldı. Başka başka isimler de ev sahipliği yaptı. Zoom'un davetini Ekrem Bey açtı diye bu sefer öyle algılandı. Sonuçta her toplantının bir ev sahibi olacak. Bizim aramızda hiyerarşi yok, kimse kimseye patronaj dayatmıyor, kimse açısından kompleks yapacak bir durum yok” diye yanıt verdi.

Toplantıların devam edeceğini ifade eden Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni diğer partilerden ayıran en büyük özelliği mahalleden itibaren sandık koyar, genel başkana rakip çıkarır. Sağ kültüre hapsolanlar bunu eksiklik olarak görürler. Bizler öyle düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.