CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Öztrak, İmamoğlu ve CHP'nin üst düzey isimlerinin yaptığı zoom görüşmesi için, "Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP Sözcüsü Öztrak: Etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP’li kurmayların toplantı yapması hakkında sorulan soruya şu yanıtı verdi:

"Millet zam ve zulüm altında inlerken zoom toplantısı konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz. Yarışmaya 'Evet' diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Genel merkezimizin de bu görüşmeden haberi yoktu. Partimizin yönetimi 100 yıllık partimizi limana yanaştırmaya kararlıdır."

Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında iki seçim arasındaki dönemde hangi konuların konuşulduğu ve mutabakata varıldığına ilişkin kamuoyunda devam eden tartışmalarla ilgili ise "İki genel başkan arasında yapılan görüşmeyle ilgili tartışmaların bu kadar uzatılmasını doğru bulmuyoruz" dedi. 

ÖZEL VE GÜNAYDIN MYK TOPLANTISINA KATILMADI

Öte yandan İmamoğlu ile yapılan çevrimiçi görüşmede yer alan isimlerden CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, MYK toplantısına katılmadı.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlandı.

Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın yer alıyor.

Yayınlanan kayda göre toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşuyor. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylüyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konu hakkında "Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur" dedi. Toplantıların devam edeceğini ve gizli bir tarafı olmadığını belirten İmamoğlu, videonun sızdırılmasını araştıracaklarını söyledi.